Educatie

Wat moet je weten over elektrische haarden

Hallo en welkom op mijn blog! Ik ben meester Tim en leg in mijn blogs uit hoe bepaalde dingen in elkaar zitten. Deze keer ga ik het hebben over elektrische haarden! Dat klinkt misschien niet als het meest interessante onderwerp dat je kan bedenken, maar toch is het zeker de moeite waard om hier het een en ander over te leren! Dat komt omdat elektrische haarden een ontzettend mooi staaltje techniek gebruiken om ‘echt’ vuur te maken. Ben je benieuwd hoe dit werkt en wat er allemaal nog meer te leren valt over elektrisch haarvuur? Lees dan snel verder voor het hele verhaal!

Punt 1: Elektrische haarden maken geen echte vlammen

Maar ze lijken er wel ontzettend veel op! Je hebt vast wel eens bij een houtkachel gezeten en aan jouw ouders, opa of oma gevraagd of jullie ook zo’n houtkachel kopen konden omdat het er zo gezellig uit ziet door de vuurzee. Maar tegenwoordig kan dat dus ook anders! Door speciale ontwikkelingen in de technologie zijn we zo ver gekomen dat er nep vlammen gemaakt kunnen worden in een soort van simulatie die jou laat kijken naar echte lijkende vlammen. Het voordeel hiervan is dat er geen vervuilende gassen in de wereld komen. Zo kan je genieten van een mooi vlammenspel en tegelijkertijd ook een steentje bijdragen aan een betere wereld!

Punt 2: Je hoeft geen afvoerpijp te installeren

Een ander voordeel van elektrisch haardvuur is dat je er geen afvoerpijp voor hoeft te installeren! Bij gaskachels of koutkachels moet dit wel, om dus die gassen en verbrandingsrook af te voeren die hierboven al even benoemd werden. Dat is een enorm prettig iets, omdat je voor het maken van zo’n afvoerbuis vaak een gat moet maken in een muur van je huis.

En dat is een behoorlijke klus hoor! Denk maar eens na over alle dingen die je moet regelen. Waar ga je de kachel zetten? Hoe lang moet de buis dan worden? Wil je de buis verwerken in een muur of laat je hem door de ruimte lopen? Wat voor roetfilter moet er aan de buitenkant worden geïnstalleerd? Al deze vragen en nog meer zijn punten waarmee rekening gehouden dient te worden als er een gaskachel of houtkachel geplaatst wordt in je huis.

Maar met elektrische haarden ondervind je hier helemaal geen problemen van. Dat maakt het makkelijker en ook nog eens leuker om ervan te genieten als het eenmaal weer kouder weer wordt. Dus, weet jij al welke variant jij liever kiest?

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close