Vrije tijd

Een Halloweenfeest voor jouw basisschoolkinderen

Halloween is een steeds meer opkomende feestdag in Nederland. Het lijkt erg veel op Sint-Maarten, dat in enkele gedeeltes van het land gevierd wordt, waarbij kinderen met een zelfgemaakte lampion langs de deuren gaan en liedjes zingen om snoep op te halen. Met Halloween zingen de kinderen echter niet, maar gaan zeggen ze ‘trick or treat’, en krijgen ze dan een snoepje. Met Halloween is ook iedereen verkleed, zowel de ouders als de kinderen. Alhoewel kinderen in Nederland vaak niet langs de deuren gaan met Halloween, is het zeker wel reden voor een feestje.

Een compleet andere wereld

Halloween is een perfecte gelegenheid om een feestje voor je kinderen te geven waarmee je groots kunt uitpakken. Natuurlijk kun je het koppelen aan het verjaardagsfeestje van een van je kinderen, maar ook zomaar een feestje geven kan natuurlijk super leuk zijn. Niet alleen verkleden hoort bij Halloween, maar ook een compleet verkleedfeest is aan te raden. Maak een totaal andere wereld met feestdecoraties van www.dehorecabazaar.nl. Creëer een spookwereld of juist een prinsessenwereld. Of kies jij voor een piratenboot met doodshoofden op de vlaggetjes. Alles is mogelijk. En juist dat is zo leuk aan Halloween.

Halloween hoeft niet per se eng te zijn

In Nederland is Halloween vaak gekoppeld aan hele enge figuren en Halloween decoratie. Maar wist je dat dit helemaal niet het geval hoeft te zijn? Kijk maar eens naar populaire sitcoms zoals Modern Family, of The Big Bang Theory. In beide series wordt in een bepaalde aflevering Halloween gevierd, maar gaan ze helemaal niet per se ‘eng’ verkleed. Ook cartoon figuren of prinsessenjurken komen tevoorschijn. En zeg eens eerlijk. Doornroosje is helemaal niet eng, toch?

Reden voor een feestje

Halloween is reden voor een feestje. Het is altijd leuk om je te verkleden, zelfs voor jou als volwassene. Maar voor jouw basisschool kids is het nog veel leuker. Verzin een thema waarin iedereen verkleed moet komen of laat het de vrije loop. Laat de Halloween decoraties er helemaal bij aansluiten en je feest wordt een echt topfeest. Als je echt wil uitpakken, kun je ook etenswaren en drankjes in het thema maken. Kies bijvoorbeeld voor aardbeienlimonade en noem het ‘bloedsap’. Of maak samen met je zoon of dochter spinnen van Oreo met dropveters erin. Er is heel veel mogelijk voor een Halloween feest. Je moet vertrouwen op je eigen creativiteit en dan komt het helemaal goed.

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close