Nieuws

Een kleine ontsnapping uit de dagelijkse bekende drukte.

We weten het allemaal. Wanneer je in Nederland woont en opgroeit, dan moet alles gehaast. Nederlanders zijn ook gewoon eenmaal een gehaast volkje. Soms heeft dat zijn voordelen, dat zeker want we weten van aanpakken. Maar soms heeft dat ook zeker zijn nadelen. En dat moeten we ook gaan inzien. Want dan weten we ook goed waar de reden van onze stress, en eventuele burn-outs vandaan komen. We willen zoveel mogelijk doen op een dag en we proppen onze gehele agenda vol met afspraken en taken. Maar we hebben maar 24 uur in een dag, en we plannen werk in in voor misschien wel 28 uur voor een dag. En dan moet je nagaan dat we maar 8 tot 10 uur werken op een dag. Ja, dan zie je het al natuurlijk. Dat kan helemaal niet. Maar toch doen we het, en dan staan we er van te kijken dat we tot laat in de avond zitten te werken en misschien wel oververmoeid worden. Je moet namelijk ook ruimte hebben voor ontspanning.

Maar genoeg over te veel werk uren.

Je wilt natuurlijk ook soms een kleine ontsnapping uit jouw kantoor. Want hier wordt je er natuurlijk aan herinnert dat je erg veel afspraken hebt. Nou kan je jouw afspraken ook op een andere locatie laten plaats vinden. Zoals een vergaderlocatie Amsterdam. Want Amsterdam stikt natuurlijk van de leuke plekken om een vergadering te hebben. Of het een serieuze of een wat informelere vergadering is. Er is genoeg keus. Van een kantoorruimte, tot verzamelgebouw tot eventueel een koffietentje. Plekken genoeg om even uit jouw kantoor te ontsnappen.

Plan ook tijd in voor ontspanning.

Omdat je al flink wat uren voor jouw werk maakt, is het ook handig om buiten al jouw afspraken in jouw agenda te plannen. Om ook in jouw agenda op te nemen de afspraken en momenten om te ontspannen. Haal jij ontspanning uit sporten? Plan hiervoor dan een of twee uurtjes voor in. Zo kan je alle andere dingen hier om heen plannen. Dan heb je alsnog tijd om even de ontspanning te pakken. Etentjes? Plan ze ook in, en zorg er dan voor dat je speling hebt om van werk naar huis of eventueel het restaurant te gaan. Want te laat komen wil je niet, anders kan je alle afspraken wel laten uitlopen en het etentje afzeggen. Maar wanneer je ziet dat een bepaalde tijd al vol geboekt is, dan heb je reden genoeg om daar niet iets anders te plannen. Want ontspanning heb je ook nodig.

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Zie deze ook!

Close
Back to top button
Close
Close