Nieuws

Goed inwerken van nieuw personeel loont!

Als je een bedrijf hebt, weet je het wel. Goed personeel vinden én houden is en blijft lastig. Hoe vaak gebeurt het niet dat een nieuwe medewerker toch na een aantal maanden al kiest voor een andere functie in een ander bedrijf. Voorheen waren mensen veel vasthoudender. Hadden ze eenmaal een baan, dan namen ze niet de gok om te vertrekken. Banen lagen niet voor het opscheppen en zekerheid ging boven alles. Die tijden zijn veranderd.

Een onboarding app kan helpen

Heb je eindelijk de perfecte nieuwe medewerker gevonden? Dan wil je wel zeker weten dat hij of zij zich welkom voelt en niet met een maand of twee weer vertrokken is. Goed inwerken is dan het devies. Maar ook een onboarding app kan daar zeker aan bijdragen. Onboarding is niets anders dan iemand inwerken, welkom heten, problemen vroegtijdig signaleren, terugkoppelen naar personeelszaken en de inwerkbuddy. Maar dan in een app. Ideaal natuurlijk!

Wat doet de onboarding app van TinQwise?

In deze app, ontwikkeld door TinQwise, krijg je de ruimte om via een of meerdere vlogs je bedrijf voor te stellen. Kort en bondig, niet te formeel, passend bij je bedrijf. Zo kun je je nieuwe werknemer een rondleiding geven en meer vertellen over de doelstellingen van je bedrijf. En dan zonder dat het een saaie presentatie wordt.
De app houdt de voortgang van de nieuwe werknemer in de gaten. Checkt door vragen te stellen of deze nieuwe werknemer het naar het zin heeft of niet. Maar natuurlijk wordt ook gecontroleerd of de nieuwe werknemer de materie begrijpt en het zich eigen kan maken. Om goed vinger aan de pols te kunnen houden kan een buddyprogramma geïntegreerd worden.
Onboarding app
De app wordt gekoppeld aan het personeelssysteem, zodat ook de HR-manager er wel de voordelen maar niet het werk van heeft.
Er kunnen nog meer functies aan de app verbonden worden. Kijk maar eens op de site!

Worden mensen dan overbodig?

Nee, collegialiteit blijft belangrijk. Je leert een nieuwe baan niet van een app. Die leer je van iemand die al (lang) op deze functie werkt. De app is vooral bedoeld als ondersteuning. Om die vragen te stellen die een collega misschien niet zou stellen.
TinQwise stelt dat inwerken emotie is. Emoties tonen in je nieuwe baan is misschien te spannend. Doordat de app reflectiestellingen geeft als “Ik ontwikkel me”, “Ik pas erbij” en “Ik beheers mijn werk” wordt de dialoog geopend. Hier kunnen zowel de nieuwe als de oude medewerker veel van leren.

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close