Nieuws

Moderne media gebruiken op de werkvloer

Moderne media heeft de manier van zowel leren als werken veranderd. Het klassieke met pen en papier werken is vervangen door laptops en smartphones. Bedrijven die kunnen inspelen op de shift richting de digitalisering, kunnen dit in hun voordeel gebruiken.

Blended Learning

Blended learning is een combinatie van het klassieke en het moderne leren. Een blended leertraject bestaat de ene keer uit les in een klaslokaal, de andere keer kan je online een quiz maken, gewoon lekker thuis. Ook kun je gebruik maken van een online app en real life ondersteuning van een buddy. Blended Learning is al door vele grote bedrijven gebruikt zoals Tommy Hilfiger en Hunkemöller. Een Blended Learning app maken, kan dan ook een echte aanvulling zijn voor het leren op de werkvloer.

Onboarding

Onboarding, als in nieuwe medewerkers die net “on board” komen. Niet alleen de manier van leren, maar ook van werken veranderd. Jophoppen, in een korte tijd het maximale uit je baan halen en dan op zoek naar een nieuwe baan, komt steeds vaker voor. Ten hoge turnover van medewerkers wordt dan ook steeds normaler. Al die nieuwe medewerkers moeten natuurlijk zo snel mogelijk ingewerkt worden. Onboarding is een programma om de “newbies” van het bedrijf een headstart te geven. Een Onboarding app laten maken is de manier om nieuwe medewerkers snel onder te dompelen in de cultuur van het bedrijf. De Onboarding app is bijvoorbeeld al gebruikt door ABN AMRO en Randstad.

Voordelen

Verandering is een feit, je kunt je ertegen verzetten, maar dat heeft helemaal geen zin. Het beste is dan ook om erin mee te gaan en het in je voordeel te gebruiken. Apps voor bijvoorbeeld Blended Learning en Onboarding zijn voorbeelden van de toepassingen die mogelijk zijn met moderne media. Het maakt werken efficiënter, en past beter bij de belevingswereld van de nieuwe werklichting.

Offboarding

Je kunt als bedrijf niet alleen profijt hebben van nieuwe medewerkers, maar ook van oud medewerkers, de zogenaamde “offboarders”. Ex-medewerkers zijn namelijk het visitekaartje van je bedrijf. Medewerkers die goed behandeld worden, hebben een positieve invloed op je reputatie. Het goed behandelen van medewerkers is dus ook van enorm belang, zowel voor je reputatie als het zoeken van nieuwe medewerkers. Want ex-medewerkers zijn ook deels je recruiter. Ze kennen de functie en het bedrijf, en kunnen daarom het beste de juiste kandidaat voordragen. Offboarding is daarom net zo belangrijk als Onboarding, dus vergeet dit aspect ook vooral niet!

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Zie deze ook!

Close
Back to top button
Close
Close