Tijd om te relaxen

Naast mijn werk als leerkracht, ben ik vooral bezig met het ontdekken van nieuwe dingen. Dit kan echt van alles zijn, zowel op het gebied van techniek als in de natuur. Door alle drukte die je als leerkracht om je heen hebt, is het heerlijk om in het weekend even te relaxen. Ik ben van alle markten thuis en vind dus ook bijna alles leuk! Een festival, een barbecue, een boswandeling, het kan allemaal!

Ontspanning in de natuur

In het weekend houd ik ervan om heerlijk de natuur op te zoeken. Zo ben ik regelmatig in de bossen, in de duinen, of op het water te vinden. De ene keer doe ik dit geheel alleen, om voor mijzelf te brainstormen en nieuwe inspiratie op te doen. De andere keer doe ik het graag met vrienden. Zomers gaan we bijvoorbeeld eerst naar het strand, om vervolgens te barbecueën bij vrienden. 

Het festivalseizoen

Zoals velen zeggen ben ik van alle markten thuis. Waar ik in het ene weekend volledig mijn ontspanning opzoek, zoek ik in een ander weekend juist de spanning óp. Vooral in de zomer houd ik ervan om eens een festival te bezoeken. De combinatie van gezellige mensen, goede muziek en heerlijk weer zorgt voor een perfecte dag. Samen met vrienden, vriendinnen en andere mensen genieten we van de muziek en sferen!

Relaxen in de klas

Bovendien is het belangrijk om in de klas eens de ontspanning op te zoeken. Wanneer ik samen met de leerlingen een intensieve ochtend heb gehad, is het in de middag tijd om ze te belonen met wat relax-time! Zo houden we in de zomer wel eens een watergevecht op het schoolplein, gaan we een half uurtje voetballen of spelen we een spel. Dit doen we om even alle hoofden leegte maken, om vervolgens weer geconcentreerd verder te gaan!

Zoals jullie gemerkt hebben ben ik dus geen saaie meester. Al mijn energie stop ik in mijn vak. De motivatie, energie en inspiratie neem ik vervolgens mij in mijn vrije tijd, om hier leuke dingen mee te doen. Zo ben ik zowel in mijn vrije tijd als op school erg actief en vol gemotiveerd. Zo loop ik veel door de klas heen, i.p.v. dat ik maar stil achter mijn bureau zit of les aan het geven ben. Het is mij opgevallen dat het lopen door de klas vele effectieve gevolgen met zich meebrengt. Leerlingen houden constant in de gaten wat je doet en zie je alle hoofden volgen. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat iedereen bij de les blijft!