Nieuws

Hoe je je eigen woondecoraties kunt maken

Hoewel het natuurlijk makkelijker is om decoraties in de winkel te kopen, kan het ook heel leuk zijn om zelf decoraties te maken. Misschien als gezinsactiviteit, of gewoon omdat jij een echte artiest of klusser bent die het leuk vindt om met je handen bezig te zijn. In dat geval is giethars misschien wel het idee voor jou.

Wat is giethars?

Giethars wordt vooral gebruikt voor decoratieve doeleinden zoals het bewerken van foto’s en schilderijen, sieraden of bijvoorbeeld het ingieten van tafelbladen en barbladen. Je kunt tot wel een laag van 5 centimeter ingieten met giethars. Dit kan hele mooie effecten opleveren.

Hoe werkt giethars?

Het process is eigenlijk heel simpel. Je kiest een object dat je wil ingieten, zorgt dat je alle nodige materialen hebt en hopsakee je kunt aan de slag. Naast de giethars heb je nog een object nodig dat je wil ingieten, een mal, nitryl handschoenen en een ondergrond die vies mag worden. Een vuilniszak is een geschikte ondergrond.

Je begint het project met een laagje giethars in de mal te gieten. Dit moet vervolgens twee uur uitharden op kamertemperatuur voordat je verder kunt met de volgende stap. Deze eerste laag bepaalt de hoogte waarop je het object wil hebben. Nadat de eerste laag giethars gedroogd is, plaatst je het object dat je wil in gieten in de mal. Nu giet je voorzichtig de tweede laag giethars eromheen. Binnen de eerste paar minuten na het gieten is het nog mogelijk om het object te verplaatsen, daarna niet meer. Nadat ook deze laag uitgehard is, kun je eventueel nog een derde laag toevoegen. Hier zou je bijvoorbeeld een kleurstof aan toe kunnen voegen om het nog meer jouw creatie te maken. Als je helemaal klaar bent, laat je alles 24 uur in de mal uitharden. Na 24 kun je de mal verwijderen en heb je een nieuwe woningdecoratie!

Wat kan ik met giethars maken?

Zoals gezegd wordt giethars voor veel doeleinden gebruikt. De meest voorkomende toepassing is voor tafelbladen. Je kunt de tafel simpelweg een laagje giethars geven om het tafelblad zelf te beschermen, of je kunt je eigen tafelblad ontwerpen. Zo kun je bijvoorbeeld een hoop leuke dingen doen met hout, of een patroon leggen met oude flessendoppen. In dat verlengde kun je ook onderzetters maken. Hierbij is het vooral leuk om de giethars te mengen met kleurstoffen zodat je mooie patronen kunt maken. Ook kun je giethars verwerken in schilderijen.

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close