Nieuws

Vakmanschap in een wereld van diensten

Revoluties

Iedereen die geschiedenis heeft geleerd op de middelbare school weet dat er drie grote economische revoluties zijn geweest. De eerste revolutie was de industriële revolutie waar samenlevingen van een agrarisch naar industrieel gingen. Dit had vele gevolgen. Waar mensen voorheen vooral op het veld werkten of een specifiek vakmanschap hadden in de steden ontstonden er nu fabrieken en massaproductie. Mensen werkten niet meer in de velden maar in door stoom en kolen gedreven fabrieken. De tweede grote revolutie was de dienstenrevolutie. Die is tot op zekere hoogte nog steeds bezig. Fabrieken begonnen meer te automatiseren en spullen werden met gemak in massa geproduceerd. Meer en meer mensen begonnen te werken in dienstensectoren.

De volgende grote revolutie kan over gediscussieerd worden. Dit is het idee dat we momenteel van een diensteneconomie naar een aandacht economie gaan. Dit houdt in dat er steeds meer geld wordt verdiend door de aandacht van mensen vast te houden. Wanneer we het hierover hebben, gaat het vooral over sociale media zoals Facebook, YouTube, Twitter maar ook Netflix en Televisie. Hoe meer je de aandacht kunt vasthouden van mensen hoe meer geld je kunt verdienen.

Vakmanschap

En dit is eigenlijk ook jammer. Want waar vroeger mensen leefden, producten maakten en deze aan elkaar verkochten zitten we nu met zijn allen aan schermen gekluisterd. In dit artikel hebben we het over vakmanschap. Er is een soort renaissance naar handgemaakte spullen en de vaardigheden die mensen hebben om dingen te maken of te repareren. Veel bedrijven doen hard hun best om technische vacatures te vervullen.

Wanneer je handgemaakte producten kan maken in bepaalde industrieën kun je heel veel geld verdienen. We bespreken hier een paar van deze industrieën. Het eerste waar we het over willen hebben zijn meubels en houtwerken. Wanneer je handgemaakte meubels kunt maken kun je deze duur verkopen aan rijke mensen. Het mooie van de moderne tijd is dat je je werk wel weer kunt promoten op sociale media zoals Instagram en YouTube.

Een andere fantastische industrie om veel geld in te verdienen met handgemaakte producten is de wereld van sieraden. Toevallig werkt mijn vriendin in deze industrie. In Nederland zijn we best wel nors over dergelijke luxeproducten maar in Amerika en Aziatische landen wordt er ontzettend veel geld uitgegeven aan sieraden. Ook hiervoor geldt dat je zeer effectief je werk kunt promoten op sociale media. Vooral Instagram is een fantastisch platform hiervoor. Al met al is er meer en meer vraag naar handgemaakt werkt en technische mensen.

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Zie deze ook!

Close
Back to top button
Close
Close