Nieuws

Hoe je vertalen Engels gewoon online doet

 

Voor mijn werk schrijf ik de helft van de tijd in het Nederlands en de rest van de tijd in het Engels. Je kunt je voorstellen dat ik dus al redelijk goed in het Engels schrijf. Toch komt het elke dag wel voor dat ik een woord op moet zoeken. Soms ter controle, soms omdat ik iets echt niet weet. Ik schrijf veel uiteenlopende teksten over verschillende onderwerpen, dus er zit regelmatig iets tussen waar ik bepaalde vaktermen moet opzoeken. Vroeger gebruikten mensen hiervoor echte woordenboeken, die zware kolossen in de boekenkast. Nu kun je gewoon iets vertalen via het internet. Je hoeft dan niet eens bang te zijn dat je een slechte vertaling krijgt, want je kunt gewoon terecht bij Vandale.nl. Dit is de meest bekende vertaalinstantie in Nederland. Vertalen van en naar Engels of andere talen, zoals vertalen naar Duits of Frans en Spaans is prima mogelijk met de gratis onlineversie via Vandale.nl. Of je zoekt gewoon online op ‘vertalen Engels’. Dan kom je altijd bij Vandale.nl uit.

Vertalen Engels voor studenten en professionals

Of je nu student bent en regelmatig iets moet opzoeken of voor je werk de juiste Engelstalige woorden nodig hebt, bij Vandale.nl vind je altijd meerdere correcte vertalingen. Online opzoeken kost bovendien veel minder tijd dan gebruik maken van een papieren woordenboek. De website geeft daarnaast handige synoniemen. Dat maakt het schrijven van een tekst helemaal eenvoudig. De gratis versie geeft je al een boel mogelijkheden, maar bij mij op het werk gebruiken we altijd de betaalde versie. Je kunt dan gebruik maken van de synoniemenlijst en zaken opslaan in je account. Als je dagelijks een online woordenboek gebruikt kan ik je aanraden voortaan voor de betaalde versie van Vandale.nl te kiezen. Voor de prijs van een woordenboek Nederlands beschik je al over een abonnement. Als je studeert en slechts de betekenis van bepaalde woorden nodig hebt, zal een gratis versie voldoen. De meeste universiteiten bieden hun studenten overigens wel de betaalde versie aan. Handig, als je net wat meer hulp nodig hebt.

Andere talen

Vandale biedt niet alleen vertaaldiensten aan op het gebied van de Engelse taal. Ook vertalen Frans, vertalen Duits of Spaans vertalen is mogelijk. Zo kun je al snel hele teksten schrijven in een voor jou nog onbekende taal, of een e-mail opstellen in de taal van de ontvanger. Daarmee maak je pas echt goede sier.

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close