Nieuws

Fleurige huisjes en bezienswaardigheden in Porto

Porto is van alle markten thuis. Van adembenemende architectuur, tot lekker eten en drinken. Een stedentrip Porto kan je bijna niet uitsluiten. Garant voor mooi weer en gezelligheid. Dat biedt Porto jou. Maar wat kan je allemaal zien en doen in Porto?

Een tip om te beginnen.

Wil je veel gaan bezoeken in Porto? Dan kunnen de kosten vaak flink oplopen en ga je vaak sneller een keuze maken wat je wel en wat je niet wilt gaan bezoeken. Daar is de Porto Card een oplossing en een voordelig alternatief. Je betaald €13,- voor de kaart en je krijgt hierdoor meerdere excursies en toegangstickets voor een veel betere prijs. Met deze pas krijg je namelijk toegang tot gratis openbaar vervoer, gratis toegang to een port wijnkelder, gratis toegang tot 11 verschillende musea, een mooie korting op een Hop-on Hop-off bus en 50% korting op veel musea en andere attracties in Porto. Altijd mooi meegenomen. Wanneer je veel lopend gaat doen en liever geen gebruik wilt maken van openbaar vervoer dan kost de kaar €6,-

Bezoek de kerken.

We zeggen hierbij niet dat het interieur van de kerken adembenemend zijn, maar in Porto gaat het juist om de buitenkant van deze kerken. Zo heb je de Capela das Almas, Igreja de Santo Ildefonso, Igreja dos Carmelitas en de Igreja de San Nicolau. Dit zijn echte pareltjes en zien er prachtig uit. Het exterieur van deze mooie kerkjes is ingelogd met blauwe aculejos. Dit is, zeg maar, de trots van Portufal. Het zijn handgeschilderde tegels, vaak in het blauw, en geven het exterieur een bepaalde sfeer en verhaal weer. Het is adembenemend om te zien en zeker een bezoekje waard.

Voor de boekenliefhebbers.

Ben jij een echte liefhebber van boeken? Dan is dit zeker een bezoekje waard. De Livraria Lello is een boekenwinkel die je bezocht moet hebben. Deze boekenwinkel is uitgeroepen tot mooiste boekhandel van de wereld. Dus vandaar zeker een bezoekje waard. Een leuk feitje. J.K Rowling kwam hier inspiratie halen voor haar Harry Potter boeken. De winkel bestaat uit adembenemende houtsnijwerken, sprookjesachtige trappen en torenhoge boekenkasten die helemaal gevuld staan met boeken.  Een absoluut pareltje om te bezoeken.

Er is genoeg te doen en te zien in Porto. Wil je veel verschillende elementen bezoeken? Dan kan je natuurlijk wat meer dagen uittrekken en kan je Porto en Lissabon combineren. Zo bezoek je twee prachtige steden met veel karakteristieke elementen.

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close