Elke meester heeft een USB stick nodig
Tot aan je 20e zitten toch wel de meeste kinderen en volwassenen op school. Dat zijn jaarlijkse miljoenen mensen die de weg naar school zoeken en daar onderwijs krijgen van een juf of meester. Het is de laatste tijd al vaak in het nieuws geweest, maar die meesters en juffen hebben het er druk zat mee. Veel leerlingen betekent veel registratie van gegevens. Vroeger ging dat allemaal heel eenvoudig, maar tegenwoordig wordt er overal wat aan verbonden. Het ene kind heeft een formulier nodig voor iets wat hij of zij heeft en het andere kind heeft weer hulp daarbij nodig. Ik, meester Tim kan niet meer zonder een goede USB stick met de nodige informatie. Graag vertel ik je in mijn blog meer over.
Het nut van een USB stick
Doordat je alle gegevens van leerlingen opslaat op een apparaatje dat je overal mee naartoe kunt nemen zal het nooit voorkomen dat je bepaalde gegevens van leerlingen mist. Als meester zit je namelijk niet alleen in de klas. Vergaderingen, bezoeken, presentaties, workshops, noem het allemaal maar op. Soms kan het erg van pas komen dat je bepaalde cijfers of bepaalde informatie altijd in je tas hebt zitten. Het grote voordeel mag daarom ook bij iedereen bekend zijn, je plugt de stick in je laptop en je beschikt over alle informatie die je nodig hebt. Ben je als meester op bezoek bij ouders? Je staat in ieder geval nooit meer met de mond vol tanden dat je essentiële gegevens niet bij je hebt. Juist meesters en juffen hebben erg veel aan hun hoofd. Alles onthouden van een gehele klas is niet handig. Daarom is een USB stick erg waardevol.
Het organiseren en gebruiken van je USB stick
Een USB stick is verkrijgbaar in verschillende groottes en van verschillende merken. Je hebt zelfs hele leuke en grappige USB sticks beschikbaar. Toch moet je bij het gebruik goed nadenken over je organisatie. Een flashdrive is namelijk niets meer dan een lege map waar je al je dingen in kan plaatsen. Het is dus erg belangrijk om je informatie te groeperen. Zo kan je bijvoorbeeld een map maken per klas, een map per module en een map voor speciale problemen. Op deze manier organiseer je alles op je USB stick. Vroeger hadden we een tas vol papieren, nu hebben we een klein apparaatje in de broekzak. Raak ‘m niet kwijt!