Nieuws

Een goede vergadertafel voor effectief vergaderen

Veel mensen vergeten weleens dat een vergadertafel een belangrijk instrument is om een vergadering effectief te laten verlopen in de juiste sfeer. Is het een langere sessie dan is het logisch dat je ervoor kiest om zittend te vergaderen aan een vergadertafel. Als de vergadering wat korter duurt kan het best wel effectief zijn om staand te vergaderen. Onderzoek wijst uit dat er dan veel meer to the point zaken besproken worden. Verder zijn er natuurlijk nog veel meer factoren bepalend voor de juiste vergadertafel. Denk daarbij aan het aantal mensen en bijvoorbeeld de inhoudelijke zaken die in de vergadering besproken worden. In dit blog vertel ik je graag meer over alle ins en outs.

De soorten vergadertafels

De verschillen zitten uiteraard in het design. De inrichting van je kantoor en je smaak zijn dus heel bepalend voor je keuze. De andere elementen hebben veel meer te maken met de functionaliteit. En in welke vergadervormen je toepast. De meest gebruikte vormen van vergaderen zijn in de U-vorm en de O-vorm. Door deze opstelling toe te passen lok je veel meer interactiviteit uit en levert iedereen zijn bijdrage. Dit is uiteraard graag wat je wil bij het vergaderen. Een opstelling die wat minder interactief is, is de theateropstelling. De stoelen zijn dan opgesteld in meerdere rijen. Logischerwijs wordt dit veel toegepast wanneer er heel veel mensen meevergaderen. Bij vergadertafels is het vanuit praktisch oogpunt handig als de tafels te koppelen zijn. Binnen een bedrijf zie je namelijk veel dat de samenstelling van vergaderingen steeds veranderd en je daardoor ook een andere opstelling nodig hebt. Met koppelbare tafels kan je feitelijk steeds je tafel aanpassen op de vergaderbehoefte die er op dat moment is. Een tafel waar dat niet mogelijk is, is de solitaire vergadertafel. Dit kan een prima oplossing zijn als je deze wil plaatsen in een specifieke vergaderruimte waarin deze tafel goed past.

Flexibele vergadertafels

Er wordt over het algemeen het meest gekozen voor de flexibele tafels. De flexibiliteit kan in verschillende zaken zitten. Vaak dat ze verrijdbaar zijn. Maar ook dat je meerdere tafels op elkaar kunt stapelen of bijvoorbeeld dat je ze op kunt plakken. En zoals eerder besproken de tafels die je aan elkaar kunt koppelen. Er zijn zelfs tafels die in hoogte verstelbaar zijn. Zo kan je ook kiezen om staand de vergaderen. Een manier van vergaderen die steeds populairder is omdat vaak blijkt dat het veel efficiƫnter is.

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close