Nieuws

Fijn wandelen in de winter. Zonder koude tenen te krijgen!

Er zijn maar weinig dingen gezonder dan een fikse winterwandeling. De lucht lijkt extra schoon te zijn en alles is mooi wit om je heen. Maar er zit ook een keerzijde aan deze medaille. Je hebt namelijk kans dat je na een paar kilometer je tenen niet meer voelt. Ze zijn dan zo koud dat het niet meer leuk is. Als je dan toch lekker wilt blijven wandelen in de winter, is het verstandig om goede, warme winterschoenen aan te trekken. Bijvoorbeeld de schitterende collectie van Panama Jack. Deze schoenen zijn gevoerd met faux fur en zien er daarom ook nog eens extra winters uit. Door de mooie omslagen aan de bovenkant zie je al dat ze heerlijk warm zullen zijn.
Panama Jack

Ook het profiel van de zolen is belangrijk!

Schoenen, laarzen of enkellaarsjes kunnen er nog zo lekker warm uit zien, als ze een gladde zool hebben, worden ze automatisch afgekeurd voor een fikse winterwandeling in de sneeuw. Want het wordt dan één grote glibberpartij. En dat ziet er leuk uit als het een ander betreft, bij jezelf is er echt niks aan. Dan kun je beter gaan schaatsen. Dat is ook glad, maar dat is daarvoor bedoeld. Wanneer je geen grof profiel onder je winterschoenen hebt, kun je lelijk vallen. En dan is je winterpret in één klap voorbij.

Kleed je niet te warm aan

Als je loopt te puffen en te steunen tijdens je heerlijke wandeling, dan gaat de lol er al snel vanaf. Natuurlijk moet je je lekker warm aankleden, maar te warm is ook weer niet goed. Je gaat dan alsnog zweten en dat gaat kriebelen. Daar word je echt niet gelukkig van. Het slimst is het om laagjes aan te doen. Als je het dan toch te warm krijgt, kun je bijvoorbeeld je jas deels openritsen.

Kinderen in kinderwagens hebben het niet snel koud

Maar als ze eenmaal koud zijn, dan kunnen ze zich niet zelf weer opwarmen. Ze zitten immers stil. Zorg er dus voor dat je kindje lekker warm zit ingepakt en dat er geen bloot handje boven de deken uit komt. Wanneer je even stopt onderweg, bijvoorbeeld om met iemand te praten, zorg er dan goed voor dat de wind niet in de kinderwagen blaast. Die koude wind is niet fijn en geeft rode, droge vlekken in het onbeschermde gezicht van je uk. Daar kunnen ze nog best lang last van hebben en dat is natuurlijk sneu.

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close