Nieuws

Bosch e-bike: uitgerust voor de klas

Van de week had ik weer zo’n momentje. Pal tegen een koude wind in fietste ik door de lege weilanden naar mijn werk. Hard trappend bedacht ik me dat ik een paar dagen geleden een advertentie had gezien van een Bosch e-bike. Ik heb namelijk geen e-bike, laat staan een Bosch e-bike en ik dacht altijd dat ik daar goede redenen voor had. Maar toen ik uitgeput en bezweet het klaslokaal betrad, kon ik die redenen niet meer zo bedenken. Misschien is het echt tijd dat ik een e-bike ga kopen. Tenslotte rijdt half Nederland er al mee.

Sporten op de fiets

De voornaamste reden waarom ik nog geen e-bike heb gekocht is omdat de dagelijkse fietstocht naar mijn werk eigenlijk mijn sport is. Ik probeer me echt aan de beweegadviezen te houden dus ik ben blij dat ik drie kwartier heen en drie kwartier terug moet fietsen. Om het een beetje echt op topsport te laten lijken doe ik dat op een hoog tempo in een wat hogere versnelling zodat ik flink moet trappen. Oké, echte sporters lachen hierom, maar voor mij voelt het toch wel een beetje als een marathon. En in de zomer is het ook heerlijk. Dan geniet ik echt van mijn tocht naar school. Maar nu, midden in de winter, vraag ik me wel eens af waar ik mee bezig ben. De wind snijdt in mijn gezicht en het zomers zo leuke tochtje wordt echt een martelgang als ik pal tegen wind heb. En links en rechts zoeven mensen me op hun e-bikes voorbij. In plaats van me goed te voelen omdat ik me zo braaf aan alle adviezen houdt, krijg ik medelijden met mezelf.

Bosch e-bike: zo kom je er ook

Vandaar dat ik me toch maar eens ben gaan verdiepen in de e-bikes. Ik kan natuurlijk mijn oude fiets gewoon houden voor het mooie weer en dan laat ik me in de winter voortduwen door een elektrische motor. De Bosch e-bike, las ik, is een fijne middenmotor die me tot 25 kilometer per uur kan ondersteunen. Nou, dat lijkt me wel wat. Dan zoef ik ook eens wat mensen voorbij voor de verandering. En voordat ik deze comfortabele fiets aanschaf kan ik natuurlijk eens met mijn werkgever gaan praten over een fietsplan. Want die worden steeds meer aangeboden en dat levert veel voordelen op. Dus al met al laat ik mijn vooroordelen varen en ga ik voor de e-bike. Zo verschijn ik uitgerust voor de klas en dat is ook wel wat waard.

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close