Nieuws

Telefoontas voor in de klas

De telefoontas is een ideale oplossing voor het toenemende telefoongebruik onder leerlingen. In deze blog bespreek wat ik en mijn klas van deze organizer vinden!

Telefoontas tijdens de les

Zoals jullie weten sta ik inmiddels al aardig wat jaartjes met veel plezier voor de klas. Hoewel meester zijn altijd uitdagingen met zich meebrengt, vind ik de toename in het aantal mobieltjes wel extra lastig. Ik merk de laatste jaren dat de leeftijd waarop leerlingen een telefoon meebrengen naar school rap omlaag gaat en het aantal mobieltjes op de basisschool flink toeneemt. Laten we eerlijk zijn: het is bijna 2019 en ik kan me zelf ook geen leven zonder smartphone meer inbeelden. De smartphone heeft zeker veel voordelen. Zo zorgt het dat de leerlingen onderling meer met elkaar communiceren. Bijvoorbeeld de drempel om na school huiswerk te bespreken is ontzettend verlaagd. Een berichtje op Whatsapp of een belletje via FaceTime is zo gepiept. Daarnaast maak ik ook weleens bewust gebruik van alle mobiele telefoons in de klas. Met een interactieve quiz – die de leerlingen op hun telefoon mogen invullen – houd ik ze op een leuke manier bij de les.

Echter, zoals het spreekwoord luidt: elk voordeel heeft zijn nadeel. Dit geldt dus ook voor mobiele telefoons in de klas. Het gebruik van smartphones in de klas vormt namelijk ook een groot probleem. Leerlingen zijn snel afgeleid en kunnen zich niet goed meer op de lesstof focussen. Als meester ben ik daarnaast veel tijd kwijt aan het uitdelen van waarschuwingen om de telefoon weg te stoppen. Deze tijd besteed ik natuurlijk veel liever aan kennisoverdracht. Ook diverse huisartsen en psychologen hebben hun zorgen geuit. Overmatig mobiele telefoongebruik kan ernstige gevolgen hebben voor de leerlingen. Concentratieverlies, oogschade en soms heuse verslavingen zijn negatieve effecten die een smartphone met zich meebrengt.

Gelukkig biedt de telefoontas hiervoor een geweldige uitkomst!

telefoontas

Wat is een telefoontas?

Een telefoontas is een handige opbergzak met plek voor 30 mobiele telefoons. De smartphones kunnen worden opgeborgen in één van de zachte vakken. Deze beschermen de kwetsbare apparaten tegen krassen en stoten. De telefoontas is makkelijk op te hangen. Verder zijn de opbergvakken voorzien van grote nummers. Dit is gelijk de reden waarom ik een telefoontas zo’n goede oplossing voor op school vind.

Ik heb namelijk een telefoontas opgehangen aan onze boekenkast. Wanneer de leerlingen ’s ochtends de klas binnenkomen stoppen zij hun telefoon allemaal in hun aangewezen genummerde vakje. Tijdens de pauze en op aangewezen ‘mobiele leermomenten’ mogen ze hun mobiele telefoon weer pakken. In het begin was het even schakelen voor iedereen – mijzelf inclusief. Maar, nu we er allemaal aan gewend zijn kunnen we niet meer zonder de telefoontas!

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close