Lifestyle

4x tips om op je vaste lasten te besparen

Heb je aan het einde van je salaris vaak een stukje maand over? Of wil je gewoon meer geld hebben voor leuke dingen? Lees dan snel verder. Hier delen we namelijk 4 praktische tips om direct te besparen op je vaste lasten, waaronder overstappen van zorgverzekering.

Tip 1: Wissel van zorgverzekering

Overstappen naar een andere ziektekostenverzekering is een van de makkelijkste manieren om de kosten van je vaste lasten te drukken. Elk jaar kun je tijdens een bepaalde periode wisselen van zorgverzekeraar: tussen 12 november en 31 december. En neem maar van ons aan: dat is de moeite waard.

Online zijn er allerlei tools waarmee je in een handomdraai verschillende zorgverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Maar let op: soms is goedkoop duurkoop. Kijk dus niet alleen naar de hoogte van de premie, maar ook naar de dekking. Als je veel zorgkosten maakt, kan een uitgebreidere dekking je namelijk een hoop besparen.

Tip 2: Onderhandel met de klantenservice

De meeste mensen zijn al jaren vaste klant bij een bepaalde energie-, gas- en/of waterleverancier. Maar wist je ook dat je met een simpel belletje naar de klantenservice meestal een betere deal kunt regelen?

Als je contract binnenkort dreigt af te lopen, hoef je alleen te bellen met de mededeling dat je erover denkt om naar een andere leverancier over te stappen. Wedden dat ze je niet willen laten gaan en je een voordeliger contract aanbieden? Wees niet bang om te onderhandelen! Ook als je al een tijdje geabonneerd bent op een bepaalde krant of magazine.

Tip 3: Neem je abonnementen onder de loep

Netflix, Storytel, Spotify: heb je al die abonnementen écht nodig? Kijk eens kritisch naar het maandbedrag dat je hier jaarlijks voor betaalt. Als je een abonnement op de sportschool hebt en er amper gebruikt van maakt, dan ben je een dief van je eigen portemonnee. Schrap je membership en blijf in beweging door bijvoorbeeld thuis een YouTube-workout doen. Kost je helemaal niks. Maak je genoeg gebruik van een bepaalde dienst? Kijk dan of je deze met een vriend(in) kunt delen. Scheelt je meteen de helft van de kosten.

Tip 4: Zet je spaargeld in

Als je een fanatieke spaarder bent, dan heb je vast al gemerkt dat de spaarrente bedroevend laag is. Dit is dan ook de ideale tijd om je vaste lasten te drukken door je spaargeld in te zetten. Dat voelt misschien alsof je je zuurverdiende spaarcenten kwijtraakt. Maar op de lange termijn verdien je er juist geld mee. Gebruik bijvoorbeeld je spaargeld om je hypotheek (deels) af te lossen. Of laat je hypotheek herberekenen. Hiermee kun je soms tot wel honderden euro’s op je maandlasten besparen.

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close