Nieuws

Leuke Europese bestemmingen voor de zomervakantie

De kerstvakantie voelt al weer eeuwen geleden en voor de gelukkigen die een voorjaarsvakantie hadden, is deze helaas ook ten einde gekomen. Zodoende is het aftellen naar de mei- of zomervakantie begonnen. Iedereen wilt een leuke bestemming vinden voor deze vakantie en is daar meestal al maanden voor de bewuste weken mee bezig. In deze blog geef ik een aantal tips om een leuke bestemming te kiezen en bespreek ik een aantal landen waar minder snel aan gedacht wordt bij een zomervakantie binnen Europa.

Frankrijk, Spanje en Italië

Uiteraard zijn er de welbekende en enorm populaire bestemmingen in Frankrijk, Spanje en Italie. Frankrijk wordt vaak gekozen door zijn kindervriendelijke campings in combinatie met de mooie omgeving in het zuiden van het land. Spanje staat bekend om zijn mooie kustlijn en de daardoor bekende grote steden. Italië wordt vaak ook gekozen door families aangezien hier ook veel campings te vinden zijn, echter kan Italië ook een goede bestemming zijn voor stellen. Zoals je al merkt is het erg belangrijk om een bestemming te kiezen die past bij jouw situatie. Een familie met kleine kinderen zal beter passen bij een camping met een kinderentertainment programma. Oudere stellen zullen weer meer genieten van hun rust en van de omgeving. Echter zijn er nog veel meer Europese landen die deze kansen bieden.

Kroatië

Een minder bekend vakantieland is Kroatië. Kroatië is een erg divers land en is zodoende ook passend voor verschillende soorten vakantiegangers. Voor de zonnebaders zijn er enorm mooie stranden te vinden. Echter kan er voor de natuurliefhebbers ook gewandeld worden in de mooie berglandschappen. Ook Kroatië heeft talloze campings en is dus ook voor families een goede optie. Zelfs voor de feestgangers zijn er diverse steden en eilanden die tot in de late uurtjes de sfeer er in houden. Kroatië doet denken aan Italië met zijn mooie kust en zijn zeevoedsel, echter is Kroatië een stuk goedkoper. Ook voor de actievelingen kan je er naast wandelen ook duiken, raften, zeilen en fietsen.

Griekenland

Griekenland heeft behalve de vele eilandjes ook nog een enorm mooie kustlijn. Daarnaast heeft Griekenland qua geschiedenis veel te bieden. Ben je dus op zoek naar een zonvakantie, dan kan je terecht op een van de Eilanden zoals Kreta of Kos. Ook voor de jongere feestvakantie-gangers kan er op deze eilanden genoeg gefeest worden. Maar ook voor families is Griekenland een leuke bestemming, er zijn namelijk op de eilanden ook vele rustige gebieden waar feesten niet tot topattractie behoort.

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close