Nieuws

Een gezond gebit

Dagelijks krijgen wij veel suikers naar binnen. Goede en slechte suikers. Suikers zitten in fruit maar ook natuurlijk in lekkere snacks zoals in koek, snoep, chips maar ook in frisdrank of sappen. In frisdrank en snoep zit veel suiker, erg lekker natuurlijk maar is dat wel goed voor je tanden?
ookal snoep je niet de hele dag door, het blijft slecht voor je tanden.

Je moet twee keer in het jaar naar de tandarts. Daar controleren ze of je geen gaatjes hebt. En of verder alles goed zit. Mocht je nou geen gezond gebit hebben, krijg je het al snel te horen. Niet alleen krijg je te horen of je gaatjes hebt, maar ook of je gezonde tandvlees hebt.

Een gezond gebit

Gezond tandvlees krijg je door goed te poetsen. Het word eigenlijk geadviseerd om 2 keer op een dag je tanden te poetsen, maar niet iedereen doet dat. Dit komt vooral door luiheid. Vaak zie je het gebeuren dat mensen die maar 1 keer poetsen op een dag een minder gezond gebit hebben dan mensen die dit 2 keer doen. Dit komt omdat mensen die dit 2 keer op een dag doen, het tandplak beter verwijderen en alle andere restjes die je tanden beschadigen. Ook omdat je meestal s ’ochtends je tanden poets en gedurende dag natuurlijk eet en drinkt, maar aan het eind van de dag wel nog even alles eraf poetst.

Wat nog meer helpt behalve wat vaker je tanden poetsen is Vitamine D. Iedereen heeft deze vitamine nodig, omdat ze goed zijn voor de ontwikkeling van je spieren, botten en gebit. Ook is deze nodig om calcium uit de voeding in het lichaam op te nemen. Deze vitamine maak je zelf aan wanneer de zon op je huid schijnt. Probeer hierom minimaal een halfuurtje per dag in contact te komen met de zon.

Flossen

Wat veel mensen niet weten is dat flossen ook goed is voor een gezond gebit. Probeer een paar keer te flossen na het poetsen van je tanden. Met flossen kom je op plekken waar je tandenborstel niet kan komen en haal je etensresten tussen je tanden vandaan. En nog een belangrijke tip: Gezond tandvlees bloedt nooit. Gebruik dagelijks een tandenstoker of rager om de ruimte tussen je tanden en kiezen te reinigen of prik voorzichtig in je tandvlees, doe dit met een tandenstoker. Zo voorkom je ontstoken tandvlees.

 

 

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Zie deze ook!

Close
Back to top button
Close
Close