Vrije tijd

Een theatervoorstelling bezoeken met je kind: gewoon doen!

Een theatershow bezoeken met een kind kan best een beetje spannend zijn. Hoe zal hij/zij reageren, duurt het niet te lang, lukt het stilzitten wel, wordt er niet ineens heel hard gehuild als het een beetje spannend wordt? Allemaal zaken waar je je druk om kunt maken, maar waarvan je van tevoren niet kunt weten hoe het echt zal lopen. Eigenlijk moet je het dus gewoon proberen en zien hoe het uitpakt. Als je een kindertheater op locatie bezoekt met een kind, dan zit je toch bij een voorstelling gericht op kinderen en niet bij een opera waar mensen in pak en galajurk zitten te luisteren en kijken naar een schouwspel. Ik geef je een paar tips…gewoon als leidraad…

Passend bij de leeftijd

Een Sinterklaasshow voor op locatie is natuurlijk een fantastische match met kinderen tot een jaar of 7 (soms iets ouder). De hoofdpersonen zijn bekend en vaak is de Sint zo’n groot voorbeeld dat het eigenlijk niet mis kan gaan als je hiervoor kiest. Een groter kind zal zich waarschijnlijk wat minder op zijn/haar plek voelen en liever naar een stoere interactieve show met Freek Vonk gaan bijvoorbeeld. Het is dus van groot belang om te kijken of de theatershow die jij op het oog hebt past bij de leeftijd. Ook niet onbelangrijk: de duur van de show. Een kleuter houdt het over het algemeen niet vol op 2 uur lang op zijn/haar billen te zitten. Is het een show waarin veel gedanst en gesprongen mag worden, dan is het natuurlijk een minder groot probleem als het iets langer duurt.

Vraag om een zitverhoger

In de bioscoop kun je ze vaak zelf pakken, maar in het theater moet je er soms zelf om vragen. Een zitverhoger is geen overbodige luxe als je met een klein kind naar een theatervoorstelling gaat. Hij/zij kan dan alles goed volgen en dat is wel belangrijk om de concentratie vast te kunnen houden. Een kind wat niets kan zien zal al snel de aandacht verliezen en dan is de kans groot dat hij/zij gaat lopen dreinen…en dat wil je nou juist voorkomen.

Speelgoed meenemen

Worst case scenario, je kind vindt er niets aan en je zit in het midden van de rij. Je wilt natuurlijk niemand storen door er langs te moeten lopen, dus bij voorbaat wat speelgoed gereed hebben is geen slecht idee. Kies wel voor iets zonder licht en geluid, want dat geeft weer hinder aan anderen.  

Reserveer indien mogelijk zitplaatsen aan de zijkant

In het verlengde van wat ik hierboven schreef; kijk of het mogelijk is om zitplaatsen te reserveren aan de zijkant. Mocht je er toch uitmoeten (ook omdat er iemand moet plassen bijvoorbeeld) dan hebben de andere bezoekers van de Kerstvoorstelling op locatie er geen last van. Hoewel er in die periode toch een ‘vrede-op-aarde’-sfeer hangt kunnen ook volwassenen mét kinderen zich irriteren aan de kinderen van een ander.

Eten en drinken

Het mag niet overal, maar als het wel mag (check dit van tevoren eventjes) neem dan wat te eten en te drinken mee voor tijdens de show. Geen krakende zakjes chips of drinkpakjes waaruit geslurpt kan worden, maar een koekje wat in een bakje zit en een drinkbeker met een tuit bijvoorbeeld.

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close