Lifestyle

Studententips die je moet weten

Of je nu net begint met studeren of al een tijdje bezig bent: er komt heel wat op je af. Soms is het lastig om door alle informatie te vinden wat je zoekt. Zo heb je misschien eindelijk ontdekt waar de dichtstbijzijnde supermarkt zit, hoe je je favoriete maaltijd kunt bereiden en welke nieuwe studievrienden wel of niet te vertrouwen zijn. Maar het belangrijkste is toch echt om al je studiepunten te halen en je studiejaren zonder al te veel stress door te komen. Speciaal voor jou hebben we daarom wat handige tips op een rijtje gezet!

Boeken aanschaffen

Het welbekende verhaal dat een gemotiveerde student alle studieboeken besteld en vervolgens de helft nog in folie achter blijft. Jup, het gebeurt (bijna) iedere student. Je kunt een hoop geld besparen door niet ieder boek aan te schaffen. En dit geld kun je weer mooi gebruiken om je studentenleven wat te verbeteren. Zo kun je online genoeg samenvattingen vinden over bijvoorbeeld psychobiologie of economie. Het is goed om per semester te bekijken welke boeken nu echt worden gebruikt en deze kun je dan vaak eenvoudig online bestellen of tweedehands scoren op een verkoopsite.

Studentenbaan

Studeren, je eigen kamer hebben en ook nog graag leuke dingen willen doen is helaas niet gratis. Ondanks dat je misschien wel een bijdrage krijgt van je ouders, is het ook een fijn idee om zelf deels je eigen geld te verdienen. Gelukkig zijn er in iedere stad genoeg leuke bijbaantjes te vinden. Zo kun je werken tot in de late uurtjes in de kroeg, ‘s ochtends vroeg starten bij een koffiezaak of werken in een buurtwinkel om de hoek. Maar heb je er ook wel eens over nagedacht dat er veel online werk te vinden is? Zo kun je tegenwoordig vanuit je eigen huis ook geld verdienen door het schrijven van teksten, het bijhouden van Social Media Kanalen of door een verkooppraatje te houden bij de klantenservice van een provider of energiemaatschappij.

Stages

Ondanks dat stages erg leerzaam zijn, kost een stage als student veel tijd en energie. Je ‘normale’ studentenleven met uitslapen, af en toe een college volgen en tentamens leren wordt (vaak) ingeruild door fulltime werken. Het geluk is dat je bij een stage vaak alleen een stageverslag hoeft te schrijven en dus niet ook nog eens moet leren voor vermoeiende tentamens. Juist deze tijd kun je gebruiken om erachter te komen of de studie die je hebt gekozen bij je past en natuurlijk ook om wat meer rust te pakken. ‘S avonds op de bank neerploffen na een kantoordag in plaats van neerploffen in de kroeg? Het is helemaal oké!

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close