Vrije tijd

Drie achtbanen in de Efteling die je niet mag missen

De Efteling is zonder enige twijfel één van de populairste pretparken Nederland. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Zo beschikt de Efteling bijvoorbeeld over een sprookjesachtige sfeer en de allerbeste attracties. Veel van deze attracties zijn geschikt voor zowel jong als oud, maar sommige attracties zijn toch écht alleen bedoeld voor de daredevils onder ons. Dus ga jij binnenkort naar de Efteling, en ben je benieuwd welke achtbanen je écht moet uitproberen? Zorg dat je pen en papier bij de hand hebt, want wij zetten ze voor je op een rijtje!

Baron 1898

We beginnen niet alleen met één van de nieuwste attracties in het park, maar ook met één van de allerengste. De Baron 1898 is namelijk bij uitstek geschikt voor diegenen die dol zijn op een adrenaline kick. Voordat je plaats mag nemen in de achtbaan kom je eerst terecht in de wachtrij. En waar bij andere pretparken de wachtrij saai en stoffig is, maakt de Efteling juist gebruik van de wachtrij door het verhaal achter de attractie te vertellen. Bij de Baron draait het allemaal om een Nederlandse goudmijn, en Baron Hooghmoed. Op het moment dat je de achtbaan betreedt zit je helemaal in het griezelige verhaal. En dan moet de enge afdaling nog beginnen, want de Baron 1898 laat je namelijk 37,5 meter recht naar beneden vallen. Brrr.

Joris en de Draak

Oké. De engste achtbaan hebben we nu gehad, maar er zijn nog genoeg andere stoere achtbanen in het park. Joris en de Draak is daar een zeer goed voorbeeld van. Deze achtbaan is gebaseerd op de legende rondom Sint Joris en de Draak. Ook bij deze attractie wordt de wachtrij gebruikt om het verhaal nog eens haarfijn uit te leggen. Deze achtbaan is gemaakt van hout, en gaat niet over de kop. Dit maakt het een zeer geschikte achtbaan voor kinderen en jongeren die nog nooit in een achtbaan hebben gezeten.

De Vogelrok

De Vogelrok is de oudste achtbaan op ons lijstje, maar daarom niet minder geliefd. In tegendeel zelfs. Bezoekers zijn al jaren dol op de beroemde achtbaan in het donker. De Vogelrok heeft zo zijn eigen verhaal, maar in tegenstelling tot de twee eerder genoemde achtbanen wordt er weinig uitgelegd. De bezoeker krijgt dus de kans om zelf het verhaal te creëren. Ook deze achtbaan telt geen loopings, maar vrijwel de gehele rit speelt zich af in het donker. Je ziet dus niet waar je heengaat, wat zorgt voor een griezelige sfeer. En maak je vooral geen zorgen over de plattegrond. De gigantische vogel voor de deur van de attractie zorgt ervoor dat je de Vogelrok onmogelijk kan missen.

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close