Nieuws

Overhemden voor stijlvolle meesters

Zoals ik al eerder zei: Ik draag graag kleding waar ik me mooi in voel. Ik geloof daarbij rotsvast in het oude credo: “Kleren maken de man”. Of ik nou naar mijn werk ga, of tijdens mijn vrije tijd, ik draag het allerliefste heren overhemden. Waarom? Omdat ze perfect om mijn lichaam passen en mijn mooie kanten benadrukken. Ze zitten heerlijk en dat straal ik dan ook uit. Ook vind ik dat het mijn meester-look een stuk geloofwaardiger maakt. Zo heb ik gemerkt dat de kinderen beter naar mij luisteren wanneer ik stijlvol gekleed ga.

Overhemden met korte of lange mouwen?

Voor een lange tijd waren overhemden met korte mouwen uit de mode. Ze zouden er sullig uitzien volgens critici. Heel erg jammer vond ik altijd, aangezien ze zo heerlijk zitten op een zomerse dag. Gelukkig kwam ik er al snel achter een manier om ze wel stijlvol te dragen. Zo kon ik heerlijk in de klas zitten met een overhemd met korte mouwen! Hieronder zijn een aantal tips:

  • Zorg voor een slim fit model. Het overhemd moet aangesloten zitten op je lichaam, zonder te knellen als je bukt.
  • Zorg dat de mouwen niet te lang en niet te wijd zijn. Ze vallen dus op je – in meer of mindere mate aanwezige – spierballen. Eventueel kun je de mouw een keer oprollen. Zo zie je er super stoer uit!
  • Een wat stoerdere look krijg je door een denim overhemd te dragen. Het voordeel is dat spijkerstof overal bij past.
  • Wil je een zomerse look? Ga voor een linnen overhemd met korte mouw. Linnen kreukt maar dat mag, het hoort erbij. En een meester mag er natuurlijk wat slordig uit zien wat mij betreft.

Laat zien wie je bent!

Ze zeggen dat het soort overhemd dat je draagt, veel zegt over wie je bent. Ben je een outdoor type? Dan past een geruit overhemd goed bij je. Meestal kiezen dit soort types vanzelf al houthakker overhemden. Ik vind ze in ieder geval heerlijk zitten en er stoer uit zien! De wat voorzichtigere types dragen traditionele ruitpatronen. Dit is ook het oudste soort overhemd. Je zult mij er niet zo vaak in zien lopen. Zo traditioneel ben ik niet 😉 Verder heb je nog denim overhemden en modebewuste overhemden met leuke prints. Denim overhemden zijn voor de wat stoerdere types en modebewuste overhemden – de naam zegt het al- zijn voor de modebewuste mannen. En ik ben 1 van hen! Heerlijk hoe je jezelf kunt uitdrukken met je kleding. Wie ben jij?

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Zie deze ook!

Close
Back to top button
Close
Close