Nieuws

ITIL training: blijf je ontwikkelen in je vakgebied

Natuurlijk ben ik helemaal voor scholing. Ik geloof er echt in dat je als mens nooit te oud bent om te leren. Je kunt nog zo bekwaam zijn in je vakgebied, er is altijd iets wat je kan verbeteren of aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen. Scholing is vaak ook gewoon leuk. Vooral als je jezelf schoolt op een manier die bij je past. Ieder mens leert tenslotte anders. Ook als ICT specialist is het belangrijk dat je de nieuwste ontwikkelingen en processen bijhoudt. Daarvoor volg je natuurlijk een ITIL training. Want zo ben je weer precies op de hoogte van alle belangrijke ontwikkelingen.

Leer op je eigen manier

Maar voor je een ITIL training gaat volgen is het wel belangrijk dat je van jezelf weet hoe je het beste leert. Leren in een klaslokaal is voor heel veel mensen zinnig, maar voor anderen weer niet. Sommige mensen vinden het heerlijk om in boeken te duiken en uren over de stof te lezen en te praten zonder er nog al te veel mee te doen. Er zijn ook mensen die liever zelfstandiger leren bijvoorbeeld door een online training te doen waarin veel praktische voorbeelden zijn verwerkt. Ook zij zijn vaak vrij theoretisch ingesteld. Anderen kijken bij bijvoorbeeld ervaren collega’s mee hoe zij het doen in de praktijk. Zij leren door voorbeelden te zien. En dan heb je nog een groep die er gewoon inspringt. Op hen slaat het gezegde: al doende leert men. Zij slaan liever helemaal geen boek open, ze beginnen gewoon en als ze een probleem tegenkomen dan zien ze dat dan wel weer. Kortom, iedereen heeft een eigen leerstijl. Bedenk goed dat als je het gevoel hebt iets niet te kunnen leren, dat echt niet aan jou hoeft te liggen. Het kan ook zijn dat de lesstof wordt aangeboden op een manier die niet bij jou aansluit.

ITIL training: leer belangrijke informatie

Een ITIL training is voor het vakgebied van ICT-er erg belangrijk. Hier leer je over de belangrijkste processen die essentieel zijn voor jou om klanten goed en gedegen te kunnen helpen. Het zonder meer toepassen van al die processen wordt niet aangeraden. Zeker niet omdat de ICT wereld constant in beweging is en processen dus ook steeds veranderen. Een ITIL training biedt je structuur en houvast. Je scherpt je kennis aan en je leert nieuwe dingen. Jouw klanten zullen het resultaat direct merken. Dus welke leerstijl je ook hebt: zoek een ITIL training op die bij je past en leer!

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Zie deze ook!

Close
Back to top button
Close
Close