Nieuws

Veilig je huis achterlaten tijdens een vakantie

Het is weer tijd voor vakantie, yay! Je koffers zijn al gepakt en je bent al helemaal klaar om te gaan. Toch is het belangrijk om wat zaken voorafgaand te regelen. Zo moet je goed regelen hoe je jouw huis gaat achterlaten. Ook moet er voor de planten en eventuele huisdieren gezorgd worden. Je wil immers met een gerust hart op vakantie gaan en alles netjes (en levend) terug treffen. Zorg ook voor goede beveiliging, het inbraakpercentage wordt namelijk elk jaar hoger. Het risico dat je in een leeggeroofd huis thuiskomt na je vakantie, wil je echt niet lopen. Maak daarom een checklistje voor jezelf met alles wat je moet doen voordat je weggaat.

Schakel familie en/of buren in

Om je dieren te voeden of planten water te geven, hebben je buren of familieleden een sleutel nodig. Ook is het belangrijk dat zij jouw brievenbus regelmatig legen, waardoor het lijkt dat je thuis bent. Heb je iemand anders ingeschakeld? Laat dan je buren alsnog weten dat je weg bent en geef hen je telefoonnummer. Zij kunnen een extra oogje in het zeil houden. Laat een vertrouwenspersoon op je huis passen door bijvoorbeeld er een avondje te zitten. Hierdoor lijkt het huis alsnog bewoond. Zorg wel dat zij écht te vertrouwen zijn en niet aan iedereen laten weten dat zij op jouw woning passen.

Checkcheck

Tuurlijk spreken sommige dingen voor zich, maar het is zeker niet mis om goed te dubbelchecken of je alles veilig hebt achtergelaten. Stop dure sieraden, juwelen of andere dierbare spullen goed weg of doe ze in een kluis. Zorg er ook voor dat er niet te veel los geld in je huis is. Laat niets erop wijzen dat je weg bent, doe dus je rolluiken niet naar beneden aan de zichtbare kant. Slim is om altijd een klein lichtje aan te laten, waardoor het huis bewoond lijkt. Ook belangrijk is dat je de verwarming uitgeschakeld en overige elektriciteit. Het zal zonde zijn als je onnodig betaald in de periode dat je weg bent. Ook is dit veiliger in verband met eventuele blikseminslagen. Zorg dat alle ramen en deuren gesloten zijn. Het is ook af te raden om berichten van je vakantie op social media te plaatsen als je weg bent. Wacht met plaatsen tot je terug bent.

Beveiligingssystemen

Om écht met een gerust hart op vakantie te gaan, kun je een beveiligingssysteem laten installeren. Deze werken vaak met geluid- of bewegingssensoren. Je krijgt dan een melding dat er iemand ongewenst in je huis in. Vanuit je vakantielocatie kun je de politie gelijk inschakelen. Sommige systemen zijn zelfs verbonden met de politiemeldingen. Een mistmachine is het meest aan te raden. Hierdoor hebben inbrekers geen schijn van kans.

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Zie deze ook!

Close
Back to top button
Close
Close