Educatie

Een goede voorbereiding voor een toets begint met goede samenvattingen

Sta jij ook weer te trappelen om het nieuwe school- of collegejaar te gaan beginnen? Of mag de zomervakantie van jou nog best een paar maanden duren? Je ontkomt er niet aan: scholen, colleges en universiteiten gaan weer beginnen. Je kunt je dus maar beter goed voorbereiden. Ja, ook tijdens de laatste weken van de zomervakantie. Je kunt alvast iets gaan leren over het maken van samenvattingen. Dat is namelijk nog niet zo gemakkelijk als het lijkt. Samenvattingen maken is wel erg belangrijk wanneer je voor een grote toets, tentamen of examen staat. Er zijn ook mogelijkheden om jouw samenvattingen te verkopen en ook om samenvattingen gemaakt door anderen te kopen.

Waar leer je meer over het maken van samenvattingen?

Je hoeft geen extra lessen te volgen om te leren hoe je een goede samenvatting maakt, je vindt al deze informatie op Stuvia.com. Je leest daar dat het maken van een goede samenvatting bestaat uit maar liefst 10 stappen. Door dit stappenplan goed te volgen, zorg je ervoor dat jouw samenvattingen van topkwaliteit zijn. Dit zorgt er dan weer voor dat je je tentamens, examens en toetsen in één keer haalt en hierdoor hou je weer meer tijd over om leuke dingen te doen. Goed, het maken van een samenvatting is even een flinke klus, maar wel één die je heel veel kan opleveren.

Hoe kan een samenvatting nu veel opleveren?

Zoals gezegd kan jouw samenvatting ervoor zorgen dat je alles in één keer haalt en dat levert je, op termijn, heel veel vrije tijd op. Daarbij kan het maken van samenvattingen je ook nog eens een fijn extra zakcentje opleveren. Je kunt je zelfgemaakte samenvatting uploaden en er een lekker bedrag voor vragen. Anderen kunnen jouw samenvatting dan weer gebruiken voor hun eigen studie. Dat je de samenvattingen in jouw woorden maakt, zorgt er alleen maar voor dat deze beter te begrijpen is en dat deze beter te verkopen is.

Waarom zou je een samenvatting van een ander kopen?

Het zelf maken van een samenvatting werkt natuurlijk het best. Maar als ondersteuning kan het helpen om ook nog een samenvatting te kopen van iemand die de stof eerder dan jij heeft doorgenomen. Je maakt dan zelf eerst een samenvatting en wanneer je daar tevreden over bent, kun je de samenvatting van een ander er nog bijpakken. Deze samenvatting zal iets anders zijn van opzet en dat zorgt er dan weer voor dat je met een frisse blik naar de stof kunt kijken.

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close