Vrije tijd

Als docent ook lekker genieten

Hoe mooi! Afgelopen week las ik in de krant dat er steeds meer mensen zich inschrijven voor de PABO. Er zijn dus steeds meer mensen die ook meester of juf willen worden. En dit is erg goed nieuws, want er zijn steeds meer leerkrachten nodig in het basisonderwijs. Ik kan je in ieder geval vertellen dat het een geweldige baan is. Je krijgt de eer om kinderen hun basiskennis bij te leren. Je gaat een belangrijk onderdeel zijn van hun leven. En zij zullen er de rest van hun leven jou dankbaar voor zijn.

Maar leerkracht zijn is ook zwaar werk. Je maakt dagen waar er constant heel veel kinderen aandacht van je willen, en na schooltijd heb je veel administratief werk te verrichten. Toch blijft het een prachtig vak, wat wel veel van je vereist. En daarom is het zo belangrijk dat je ook weet hoe je je moet ontspannen. En mijn methode is vrij simpel, dat is namelijk mijn tuin.

De tuin in om te ontspannen

Ik vind het namelijk heerlijk om in mijn tuin te werken. Ik heb een gedeelte wat toegewijd is aan mooie planten en een moestuintje, en het andere gedeelte is uitgerust voor ontspanning. Zo vind ik het heerlijk om in het weekend lekker aan het werk te gaan in de moestuin, om vervolgens languit op mijn loungebank te liggen en van het zonnetje te genieten. En zeker met de lange zomervakanties heb ik daar dan veel tijd voor.

Inrichten van je tuin

Maar hoe kan je je tuin nou het beste inrichten? Als je mijn tuin in wilt beelden, dan heb je eerst zes bij vijf meter aan ontspanningsgebied, en vervolgens zes bij zeven aan tuin, met achterin nog een schuurtje. Het tuin gedeelte heeft drie plantengebieden: eentje links, eentje rechts, en eentje in het midden, en daartussen lopen twee paden die naar achteren leiden.

Het relax gedeelte is ingericht met een goede buitentafel, een loungeset, en een barbecue. Een goede parasol moet ik nog toevoegen, dus die komt er snel aan, want die kan erg goed van pas komen. Als jij ook op zoek bent naar goede loungesets kijk dan vooral eens bij Tuinmeubelland.nl. Dit is waar ik mijn tuinmeubels vandaan heb, en ik ben er enorm tevreden mee!

Ik kan dus iedereen aanraden het mooie vak van leerkracht in te springen, maar zorg wel dat je ook weet wat je leuk vindt om te doen om te ontspannen!

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close