NieuwsSport

Vans: mijn favoriete Skateschoen

Wie zou verwachten dat een meester ook aan skateboarden doet? Jullie niet zeker hé? Toch is het echt zo: Ik ben gek op skateboarden! Ik heb zowel een longboard als een regular board en kan ook zeker op de half pipe! Nu ben ik niet meer zo fanatiek als vroeger, omdat mijn knieën niet meer de jongste zijn, maar ik pak nog zeker 1 keer per week mijn board en cruise daarmee door de buurt om weer datzelfde gevoel als vroeger te krijgen. Voor skateboarden heb je natuurlijk ook de juiste schoenen nodig en na al die jaren zijn mijn Vans skateschoenen nog steeds mijn favoriet!

Stukje geschiedenis

Wat voor meester zou ik zijn als ik jullie niet zou verblijden met een stukje geschiedenis? Vans bestaat al hartstikke lang, dus over een geschiedenis kan je zeker spreken!  Waar Vans eerder misschien niet zo heel bekend was, doorstaat het merk inmiddels een enorme stijging qua populariteit.

Het heeft allemaal mogen gebeuren in 1966. Oprichter Paul Van Doren had een heel eenvoudig idee voor ogen; schoenen maken en rechtstreeks verkopen aan de consument, zonder tussenpersoon. Samen met een aantal partners is vervolgens de eerste winkel geopend in Zuid-Californië, waarbij drie verschillende stijlen werden aangeboden. Opmerkelijk was wel dat in deze winkel enkel modellen aanwezig waren in de etalage, de rekken in de winkel waren nog leeg. Toch kwam er publiek op af. Maar liefst 12 dol enthousiaste klanten hebben een paartje weten te bemachtigen. Wel verliep dit met een beetje vertraging, aangezien de rekken leeg waren en er dus geen voorraad was. Van Doren heeft toen ter plekke haast gemaakt naar de fabriek, om extra stijlen te laten maken waarna hij uiteindelijk de sneakers heeft kunnen overhandigen aan de klanten.

En dat was nog maar het begin. De jaren erop doormaakte het bedrijf een vlotte positieve stijging, het merk viel enorm in de smaak en bijna iedere week werd er wel een nieuwe winkel geopend. Zo zie je maar dat dit bedrijf al ontzettend veel heeft meegemaakt en alleen maar populairder is geworden in de laatste jaren!

Mijn favoriet

Mijn favoriete paar Vans zijn toch wel de oldschool variant! Deze zijn perfect voor skateboarden en zijn net zoals ik: oldschool! Met trots rock ik deze sneakers zowel naar werk (school dus) als in mijn vrije tijd. De jeugd van tegenwoordig draagt vaker de moderne modellen en dat is natuurlijk helemaal oké! Ik heb mijn status als coole meester al lang verworven dus ik blijf lekker mijn oldschools dragen!

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Zie deze ook!

Close
Back to top button
Close
Close