Nieuws

Je presentatie op het grote scherm

Er zijn vaak situaties waarin het wenselijk is om twee apparaten met elkaar te communiceren. We zitten dan misschien de hele dag op onze telefoon, maar soms wil je iets groter laten zien. Als je thuiskomt van vakantie en je familie je foto’s wil laten zien, als je een foto of filmpje hebt gemaakt waar je trots op bent voor een schoolproject, of als je gewoon een film wil kijken maar deze alleen op je laptop gedownload hebt staan. Maar het is past echt lastig als je voor de klas staat zonder presentatie! Apparaten zoals de Apple TV en Chromecast maken dit thuis makkelijker, maar dit werkt vaak alleen als beide apparaten dezelfde software gebruiken. Een groot nadeel van de concurrentie tussen bijvoorbeeld Apple en Google of Android, maar er zijn gelukkig manieren om hier omheen te kunnen.

Bluetooth

Onafhankelijk van welk merk je apparaat van is of de software die erop staat en of die direct streamen of Airplay toestaat, is er één functie die vrijwel ieder apparaat tegenwoordig heeft: bluetooth. Dit kan een handige manier zijn om problemen met communicatie te omzeilen. In plaats van te streamen wat je op een apparaat doet of afspeelt, kun je via bluetooth soms een bestand versturen, om deze dan vervolgens op het andere apparaat af te kunnen spelen of te laten zien.

HDMI-kabel of displayport

Dan is er nog de meer ouderwetse, maar vaak meest succesvolle manier van beeld en geluid  overbrengen naar een ander apparaat: de hdmi-kabel. Door simpelweg een kabel aan te sluiten tussen beide apparaten, en hdmi te selecteren op bijvoorbeeld de tv, kun je het beeld van een scherm op een ander scherm overbrengen. Niet echt streamen op de manier die je wil, en het is soms lastig om het geluid ook goed mee te krijgen, maar het is vaak de meest effectieve manier, met name als je bijvoorbeeld een MacBook en een Chromecast hebt, of juist een Windows computer en een Apple TV.

HDMI en displayport zijn allebei aansluitingen die hiervoor worden gebruikt. HDMI aansluitingen kunnen soms ook gebruikt worden voor internetverbinding. Voordeel van een displayport is weer dat je er meerdere schermen mee aan kunt sluiten aan een computer, en dat deze altijd is voorzien van een mechanisme om de kabel vast te klemmen in de aansluiting van het apparaat. Dit voorkomt dat je deze er makkelijk uittrekt, en als je zeker weet dat de aansluiting goed zit is de connectie vaak ook een stuk beter. Als je dus een presentatie gaat geven en je hebt de slides alleen op je laptop, is het misschien handig om zo’n kabel mee te nemen zodat je zeker weet dat je daar niet zonder powerpoint staat!

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close