Nieuws

Ben ik wel de vader? Doe een dna test

Het zit je toch niet lekker. Je vriendin is ondertussen 8 maanden zwanger en de bevalling komt er aan, toch blijf je twijfelen. Ben ik wel de vader? Je weet dat je vriendin rond de tijd van verwekking een nogal losbandig leven leefde. De kans is nou eenmaal best groot dat het kind niet van jou is. Zij verzekert je van dat het wel zo is, maar als je het echt zeker wil weten, kun je beter een dna test doen!

Mijn ervaring

Ik spreek vanuit ervaring. Een jaar geleden zat ik precies in dezelfde situatie en ik had er slapeloze nachten van. Ik kon hier niet met mijn vriendin over praten, want voor haar was het een heel gevoelig onderwerp. Daarom werd ik alleen maar  meer wantrouwend. Tot ik op een dag Googelde naar dna testen en ik er achter kwam dat deze eenvoudig te doen zijn. Dat veranderde de zaak. Ik had nu een manier om er achter te komen of ik wel echt de vader was van de baby die onderweg was. Want ik was zeker bereid om vader te worden. Ik wilde niets liever. Maar ik wilde ook zeker weten of het wel van mij was. Anders veranderde dat de zaak behoorlijk. Dus ik bestelde meteen een dna test, en besloot hem aan mijn vriendin voor te leggen. Gelukkig reageerde ze wel goed en stemde ze er mee in. Een paar weken later hadden wij de resultaten en kwam ik er achter dat ik mezelf een trotse vader mocht noemen van mijn eigen zoon! Ik was ontzettend opgelucht en mijn vriendin stiekum ook. Want hoe overtuigt ze ook was, diep van binnen had zij ook een klein beetje twijfel over wie de biologische vader was. Zo konden wij samen beginnen aan een belangrijk hoofdstuk van het leven, zonder loss eindjes. We waren klaar voor het ouderschap!

Makkelijk en betrouwbaar

Het mooie aan de dna test vond ik dat het heel makkelijk af te nemen was en daarnaast ook heel betrouwbaar is. Ook de snelle afhandeling vond ik een grote plus. Binnen vier dagen hadden wij de uitslag binnen. De test werd gedaan aan de hand van het bloed van mijn vriendin, dat afgenomen werd door de huisarts. De prenatale vaderschapstest geeft minimaal 99,9% uitsluitsel over het vaderschap en kan al vanaf de 9e week van de zwangerschap worden afgenomen. Zo was het vrij eenvoudig om er achter te komen dat ik gelukkig wel de echte vader van het kind was.

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close