EducatieNieuws

Mooie knikkerbaan voor in de klas

Knikkeren: een leuke bezigheid

Het spelletje knikkeren is inmiddels al zo oud als de weg naar Rome. Ondanks de lange geschiedenis van het knikkerspel, is het nog steeds mateloos populair. Voornamelijk onder kinderen is het knikkerspel echt een populaire bezigheid. Kinderen kunnen natuurlijk op verschillende plekken knikkeren. Zo komt het vaak voor dat er in speeltuinen leuk geknikkerd kan worden. Veel creatieve kinderen maken echter zelf ook kuilen om deze als knikkerlocatie te laten fungeren. Maar een knikkerbaan kopen voor in de klas is natuurlijk ook geen slecht idee. Een knikkerbaan past namelijk perfect bij het moderne onderwijs.

Een houten knikkerbaan voor in de klas

Een houten knikkerbaan in de klas kan verschillende functies hebben. Allereerst zorgt het ervoor dat de leerlingen veel plezier hebben. Knikkeren kost namelijk veel energie en zodoende kunnen de leerlingen op een leuke manier hun energie kwijt. Wat echter vaak wordt vergeten, is het feit dat een knikkerbaan ook een educatieve functie kan hebben. Een knikkerbaan kan namelijk het sociale aspect in een klas vergroten. Niet alleen is het belangrijk dat de leerlingen goede lesstof voorgeschoteld krijgen in de klas. Het is daarentegen minstens zo belangrijk dat de leerlingen op een leuke manier met elkaar om weten te gaan.

Dit bevordert het plezier van alle leerlingen en zal daarmee automatisch ook voor betere schoolresultaten zorgen. Knikkeren kun je bijvoorbeeld in teams doen. Dit versterkt het groepsgevoel binnen een klas. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld klassen tegen elkaar te laten knikkeren. Dit zorgt voor leuk samenspel. Bovendien zijn er knikkerkampioenschappen waar leerlingen aan mee kunnen doen. Een knikkerbaan op school heeft kortom meerdere functies. Amusement en educatie kunnen op een goede manier worden afgewisseld. Dit is volledig in lijn met het gedachtegoed van het moderne onderwijs.

Verschillende knikkerbanen

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende knikkerbanen te koop. Welke knikkerbaan is het meest geschikt voor een school? In principe zijn dit best veel knikkerbanen, maar het is van belang om bij de aankoop met een aantal zaken rekening te houden. Allereerst moet de knikkerbaan van een uitstekende kwaliteit zijn. Het is belangrijk dat de knikkerbaan van sterk en kwalitatief materiaal is gemaakt. Zeker op een school wordt een knikkerbaan namelijk vaak gebruikt. Je wilt dan niet dat je na een korte gebruiksperiode alweer een nieuwe moet aanschaffen. Het is dan verstandiger om een goede knikkerbaan aan te schaffen die iets meer geld kost. Op de lange termijn zal dit namelijk een stuk voordeliger zijn. Daarnaast moet de knikkerbaan makkelijk in gebruik zijn, zodat er weinig onnodige frustraties naar boven komen bij de leerlingen. Voor de rest zijn de mogelijkheden in principe eindeloos!

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close