Nieuws

Tips om jouw scriptie goed aan te pakken.

Een tijd van hectiek, stress en doorzettingsvermogen. De tijd dat jij jouw scriptie moet schrijven.  Het is niet de beste tijd van de studie, omdat er een druk op je komt te liggen. Maar ook dit is per persoon anders. Maar het is altijd handig wanneer je een paar handige tips hebt om jouw scriptie te doen slagen! 

Tip 1.

Een goede planning maken. Ja dit hoor je waarschijnlijk altijd al en word je er mee dood gegooid. Maar een goede planning is het halve werk. Dus plan per week, niet per dag. Want per dag dan zet je teveel druk erachter en dan kan je het forceren waardoor je geen goed werk inlevert. En dat wil je natuurlijk niet. Als je doelen stelt per week dan kan je het realistischer maken en zorgen dat je alles alsnog op tijd af hebt. 

Tip 2.

Gewoon beginnen met schrijven. Ja gewoon beginnen. Niet gelijk denken dat het goed moet zijn want dat lukt niet goed. Je moet gewoon beginnen met schrijven. Want zo komen zinnen naar boven die je anders misschien wel wegdrukt wanneer je te veel nadenkt. Wanneer je een hoofdstuk hebt geschreven, ga hem daarna doorlezen en redigeren. Dan kan je de tekst altij nog goed aanpassen. 

Tip 3. 

Verwen jezelf op zijn tijd. Ja maar echt, soms mag je best een avond, of een dag helemaal niets doen en even lekker genieten. Door bijvoorbeeld een serie te gaan kijken, film te kijken of lekker een dagje weg te gaan. Dit kan je doen zonder een spijt gevoel te krijgen. Want wanneer je een goede planning maakt, kan jij best een avond of dag helemaal niets doen. Dat is helemaal niet verkeerd. 

Tip 4.

Laten nakijken. Ja jouw scriptie nakijken is echt een tip die we jou geven. En dan bedoelen we niet dat je het zelf nog een keer nakijkt. Nee, dat doe je al zoveel. Laat het na kijken door een extern persoon. Die kan met een frisse blik naar jouw scriptie kijken en jou vertellen wat er aangepast moet worden om het beter te maken. Dat scheelt weer een hoop en met die feedback til jij jouw scriptie naar een hoger niveau. Want jij wilt toch ook indruk maken op jouw docenten van; kijk nou eens wat ik flik. Ik doe het gewoon!

Dus veel succes met het schrijven van jouw scriptie!

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Zie deze ook!

Close
Back to top button
Close
Close