EducatieNieuws

Hoe hou jij het klaslokaal opgeruimd?

Het is altijd een hele klus natuurlijk. Het knutseluurtje met de klas. Het is altijd een nog grotere chaos hoe jonger de kinderen eigenlijk zijn. Maar het is altijd super leuk om te zien hoe creatief de kinderen kunnen zijn. En dan vooral de kunstwerken die ze maken. Want is het nou een vis, een hond of toch een kat? En dan blijkt het uiteindelijk een walvis of olifant te zijn. Ja hier krijg je altijd de leukste verhalen van natuurlijk. En je ziet de kinderen echt ontwikkelen in hun kunnen. Maar hoe zorg je ervoor dat je het opruimen een klein feestje wordt met jouw klas. Daar zijn natuurlijk een paar tips voor.

Maak er een spelletje van.

Het is altijd erg leuk om van het opruimen een klein spelletje te maken. Want alles met een spel element erin, is gelijk een stuk leuker natuurlijk. Want als je een pedaalemmer in de klas hebt staan dan kan je daar natuurlijk een spelletje van maken. Als je een leerling bij de emmer zet en die hem open laat staan met zijn voet, en zo kan een andere leerling proberen zijn propjes erin te gooien. Wanneer de leerlingen dat om de beurt doen, dan kan je er een score aan vast hangen. Zo zit er gelijk een spel element in en dan maakt het opruimen gelijk een stuk leuker.

Zet er een muziekje bij op.

Wat maakt muziek nou niet leuker? Eigenlijk maakt muziek alles wel leuker. Dus wanneer je gezellig een muziekje op zet tijdens het opruimen dan is het gelijk een stukje leuker. Zo kunnen de kinderen gezellig mee zingen, af en toe een dansje doen en dan tegelijk opruimen. Zo maak je gelijk het opruimen leuker. Wanneer je dan verteld dat er drie liedjes mag duren om op te ruimen dan wordt er daarna gezellig en leuk gedanst op nog drie liedjes. Zo maak je van het knutseluurtje en van het opruimen een leuk feestje. 

Wil je nu altijd een opgeruimd klaslokaal hebben? Dan kan je het laatste half uur altijd gebruiken om er een feestje van te maken. Dus zet een leuk muziekje op en dan is het, en voor jou, en voor de kinderen minder erg om op te ruimen. Zo is jouw klaslokaal altijd netjes, en dat met behulp van de kinderen. Dus welke muziek ga jij opzetten tijdens het opruimen?

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close