Lifestyle

Ken jij de coronaproof online pubquiz al?

Veel mensen zijn fan van het concept van de pubquiz. Ze gaan meerdere malen per jaar (of zelfs elke maand) naar de kroeg of een andere locatie, waar ze in teams deelnemen aan een quiz. Deze kan over muziek gaan, over sport, maar ook over het leven in het algemeen. Mensen met veel algemene kennis doen het over het algemeen goed bij zo’n pub quiz! Helaas is het door de zoveelste lockdown niet mogelijk om zo’n quiz op locatie te organiseren, maar wist je al dat je hem tegenwoordig gewoon vanuit huis kunt doen? Je logt dan in via Microsoft teams of via Zoom, en kunt samen met al je vrienden, via een videoverbinding deelnemen aan een online pubquiz, handig!

Hoe ziet zo’n online pubquiz eruit?

Je zit dan weliswaar niet met zijn allen in de kroeg, maar zo’n online pubquiz ziet er ontzettend leuk uit. Je krijgt er helemaal een feestelijk gevoel van! Los van het feit dat je al je vrienden live op beeld ziet, zie je natuurlijk ook het scherm met vragen, voorbeeldfilmpjes en muziekfragmenten. Aan de hand daarvan moeten jullie allemaal de meerkeuzevragen beantwoorden. Dit doe je aan de hand van de knoppen op het scherm en wijst zich allemaal vanzelf. Uiteraard worden aan het einde van de quiz alle antwoorden automatisch gecontroleerd, en wordt er een winnaar aangewezen. Misschien kunnen jullie als vriendengroep een leuke prijs verzinnen voor deze winnaar, bijvoorbeeld een fles wijn, of gratis drankjes als de lockdown voorbij is?

Gaan jullie voor de muziekbingo of sportquiz?

Als je online een pubquiz gaat boeken zul je direct zien dat je uit verschillende opties kunt kiezen. De welbekende muziekbingo bijvoorbeeld, geschikt voor de echte muziekliefhebbers. In deze quiz worden vragen gesteld over bekende nummers en artiesten, zowel van deze tijd als van lang geleden. Weet jij daar alles van? Dan is dit de beste keuze. Ben je meer een sportliefhebber? Dan kun je ook voor een quiz met sport thema gaan. Natuurlijk zijn er ook algemene quizen, met vragen over allerlei verschillende onderwerpen. Deze zijn wellicht meer geschikt voor een pubquiz teamuitje, zeker wanneer je niet al je collega’s goed kent. Iedereen heeft er dan iets aan, en zal bepaalde vragen wel, en andere niet weten. De algemene quiz is ook een goede keuze voor als jullie het simpelweg niet eens kunnen worden over het thema van de online pubquiz. Met de algemene quiz maak je namelijk iedereen tevreden!

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close