Educatie

CKV op de bovenbouw: ontdek je creativiteit!

Voor kinderen is het belangrijk om hun creatieve kant te ontwikkelen. Het vak CKV geeft daar gehoor aan: dit is al een tijdje een verplicht vak voor leerlingen van de bovenbouw. Met dit vak kunnen ze alvast proeven aan de professionele wereld van cultuur en kunst, door middel van zang, dans, tekenen of drama. Indien je docent bent op een middelbare school en je het leuk vindt om culturele workshops of voorstellingen op jouw school te organiseren, dan kun je eens een beroep doen op een aanbieder van culturele voorstellingen en workshops, zoals 'Kleinkunstig'. Middels persoonlijk contact met elkaar en speelse werkvormen die passen binnen het vak CKV maken leerlingen kennis met de wereld van de kunst. Het team van 'Kleinkunstig' kan helpen met het realiseren van een cultureel evenement naar wens op jullie school, als onderdeel van de CKV-lessen. 

Diverse workshops als onderdeel van CKV, of spelen op een instrument uit Peru

Laat je het team van 'Kleinkunstig' op school komen, dan kun je uiteenlopende workshops laten organiseren waar de leerlingen aan deel kunnen nemen. Je kunt hierbij denken aan workshops over de identiteit van de leerling. Wie is hij of zij? Wat heeft hem of haar gemaakt tot wie die nu is? De workshop zal bijdragen aan het zelfbewustzijn. Het persoonlijke verhaal van een leerling staat hierbij centraal. Ze moeten dus over zichzelf nadenken in zo'n workshop. Er is een mogelijkheid om een dergelijke workshop online te laten plaatsvinden. Een ander onderdeel van CKV, onder leiding van het professionele team van 'Kleinkunstig', kan zijn het leren spelen op een instrument uit Peru, de cajon. Het Latijns-Amerikaanse ritme dat de leerlingen gaan spelen zal ze veel leren over tempo en dynamiek binnen de wereldmuziek. 

Workshops over choreografie

Je kunt ook kiezen voor workshops over choreografie. Wat voor rol hebben kracht, ruimte en tijd in een dans? Door deze creatieve werkvormen kunnen leerlingen zich oriënteren op een eventueel beroep in de kunstwereld na de middelbare school. Kunst maken wordt op deze manier al op jeugdige leeftijd geactiveerd. Dit vindt het team van 'Kleinkunstig' ook belangrijk. Soms zijn leerlingen wel creatief maar hebben die kant nog niet in zichzelf ontdekt. En dat kan dus middels al deze kunstzinnige workshops. Ook graffiti spuiten, streetdance of werken met animatiesoftware behoren tot de mogelijkheden om te integreren binnen het vak CKV. Al deze werkvormen zullen menig leerling activeren en energie geven. Iets om even helemaal in te kunnen verdwijnen en jezelf in te kunnen verliezen. En misschien komen de leerlingen er zo achter dat ze later wel iets willen doen met muziek, theater, dans of beeldende kunst.

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close