Nieuws

Hoe creëer je de perfecte werkplek?

Iedereen wilt productiever en efficiënter werken, maar hoe doe je dat? Door het optimaliseren van je werkplek natuurlijk! In deze blog lees je tips over creëren van de perfecte werkplek.

Het geluid

Dat de hoeveelheid geluiden bepalend is voor jouw functioneren op je werk is natuurlijk erg voor de hand liggend. Maar wist je dat een zacht eentonig geluid juist zorgt voor meet creatie- en concentratievermogen? Zet dus gerust een rustig achtergrondmuziekje aan, behalve als je echt moet focussen, dan is pure stilte nog steeds de beste optie.

De kamertemperatuur

Wetenschappers zijn daar kort maar krachtig over, de temperatuur moet tussen de 17 en 22 graden Celsius zijn. Wat is gebleken is dat koudere- en warmere temperaturen zorgen voor meer fouten tijdens het werk en minder efficiëntie. Zorg in ieder geval voor genoeg frisse lucht en zuurstof, dus moet je vaak gapen, of krijg je het warm? Doe het raam open en zet de verwarming lager! Want 30-40% van onze zuurstofinname gebruiken we om onze hersenen te voeden.

Een schoon bureau

Wil je creatief denken en nieuwe ideeën bedenken, laat dan lekker alle zooi liggen. Maar als je geconcentreerd wilt werken is het wetenschappelijk bewezen dat een opgeruimd bureau zorgt voor ”slimmer werken”. Daarnaast is een goede bureaustoel van essentieel belang om ”slimmer te werken”. Als de bureaustoel goed staat afgesteld kan een bureaustoel bevorderlijk zijn voor de lange focus, je krijgt namelijk minder snel afleiding op het moment dat je goed zit.

De perfecte inrichting

Uit onderzoek is gebleken dat een perfecte inrichting van je werkplek alleen mogelijk gemaakt kan worden door jezelf. Verschillende professoren onderzochten welke kantoor inrichting het beste was voor de productiviteit en daar kwam uit dat als werknemers dat zelf doen, ze zich veel gemotiveerder, blijer voelen, wat leidt tot meer productiviteit.

Ik zie het licht

Er zijn verschillende soorten licht voor bepaalde situaties. Wil je bijvoorbeeld een brainstormsessie houden? Dim dan het licht. Zacht licht bevorderd de creativiteit. Doe alle lichten aan als je moet focussen en rapporten moet analyseren en schrijven. Daarnaast kan je gaan werken met gekleurd licht. Gekleurd licht roept namelijk gevoelens op, en geeft een gezellige sfeer. Groen en blauw zijn bijvoorbeeld bevorderlijk voor je creativiteit en rood voor focus en gedetailleerd werken.

Wat een uitzicht

Natuur doet de mens altijd goed, zo ook uitzicht op de natuur vanuit je werkplek. Je kan zelfs zeggen dat de natuur een therapeutisch effect heeft op je stressniveau, waardoor je voor een langere tijd productief kan blijven werken. Daarnaast wordt je minder snel afgeleid door drukte en geluiden van buitenaf, wat zorgt voor minder productiviteit.

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Zie deze ook!

Close
Back to top button
Close
Close