Nieuws

Vind snel je rust na een hevige werkweek

Proefwerken nakijken, schreeuwende kinderen, ongehoorzaamheid, het is me wat. Het is hartstikke leuk om meester te zijn, maar af en toe heb ik wel eens behoefte aan een pauze. Ik heb voor mezelf een aantal methodes uitgewerkt die heel goed werken om de rust terug te vinden. Want zo’n werkweek kan zo ontzettend hectisch zijn, en je hebt alleen het weekend om weer op te laden. Zelfs de avonden zijn af en toe bezet omdat er een vergadering is of er moet weer van alles nagekeken worden. Dus wat voor manieren heb ik nou om snel en efficiënt mijn rust te vinden? Ik deel ze met je.

Een boswandeling

Niets brengt de mens zo goed tot rust, als een boswandeling. Het schijnt wat met onze hersenen te doen, lopen in een bos. Als het weer een beetje oké is kun je hier een wekelijkse activiteit van maken. De kleuren, geuren, en aanblikken die je zult krijgen doen je zo goed. Wat ik aan mezelf merk als ik door het bos loop, is dat er eerst nog van alles door mijn hoofd kolkt, maar dat ik na een lange wandeling rustiger wordt. Dan denk ik niet meer aan andere dingen, dan ben ik in het nu. En dat is belangrijk om je rust en je geluk te vinden.

Diertjes aaien

Deze sluit goed aan bij de bovenstaande. Als je in de buurt woont van Amsterdam, is er de geitenboerderij. Deze ligt gunstig gelegen in het Amsterdamse bos. Je kunt dus lekker rondwandelen in het bos, en daarna naar de geitenboerderij gaan. Mijn vrouw en ik gaan er geregeld heen met onze kinderen, en het is zo leuk om ze te zien spelen met de geitjes. En voor onszelf is het ook heerlijk! Geiten zijn leuke nieuwsgierige beestjes die je zo kunt knuffelen. Er is gewoon iets aan het aaien van dieren dat mensen rustiger en gelukkiger maakt. Klinkt het kinderachtig? Probeer het eens zelf!

In bad gaan

Een van mijn favoriete plekken in huis, is de badkamer. Mijn vrouw en ik hebben onze douchecabine vervangen met een bad waar je in kunt douchen, en dus in bad kunt gaan. Want in bad gaan is ontzettend lekker. Zorg voor een natuurlijk bruistablet en luister naar je favoriete muziek vanuit bad. Daarnaast is een rustig ingerichte badkamer ook beter. Zorg voor weinig opsmuk. Je kunt bijvoorbeeld je badkamermeubels heel minimalistisch houden, zoals alleen waskommen en een paar kastjes. Ook planten doen het goed in je badkamer.

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close