Nieuws

Nieuw huis, nieuw leven

De stad blijft altijd bijbouwen. Als je langs de snelwegen door Amsterdam rijdt, zie je hoe veel er buiten het centrum wordt bijgebouwd. Hoge flats worden gebouwd, kantoorgebouwen worden op elkaar gestapeld en kleine arbeiderswoninkjes worden gesloopt.
Vernieuwen, verplaatsen, veranderen. In Amsterdam Noord, dat oorspronkelijk uit arbeiderswoningen bestond, zijn veel nieuwbouwflats en woningen neergezet. Ze zijn nog lang niet klaar, dat zie je aan alle rolcontainers bij de woningen. Dat is overigens wel heel goed geregeld; het afval van de bouw wordt heel goed opgeruimd en vaak gerecycled. Overal staan rolcontainers met andere opschriften, voor glas, plastic, hout en papier en karton. Dat houdt de buurt georganiseerd, netjes, en moedigt anderen ook aan om hun afval verantwoordelijk weg te gooien.

In een nieuwbouwwijk wonen is niet altijd even gezellig, vaak zijn niet alle huizen al af en zit je in een blok of straat met nog lege woningen. Dat geeft een ongezellig gevoel. Ook in een nieuwbouwwijk zijn er nog niet altijd genoeg voorzieningen aangelegd, zoals een supermarkt of openbaar vervoer. Dat komt er wel, dat heeft gewoon een paar jaar tijd nodig. Het ergste volgens veel mensen aan wonen in en pas aangelegde buurt, is het lawaai. De enorme kranen die om zeven uur in de ochtend al beginnen met bonken, de bouwvakkers die 's nachts moeten doorwerken aan de wegen en elektriciteit, het geroep en geschreeuw en constante stroom van radio muziek. Dit zal vaak de eerste paar jaren zo blijven, daar moet je helaas aan wennen.
Als het eenmaal af is, en je rustig in je nieuwe buurt woont met je nieuwe buren en het is overdag en 's nachts stil, dan kan het echte genieten beginnen.

Een handige ondernemer of onderneemster begint vaak een crèche of dagopvang in een nieuwbouwbuurt. Handig, want ouders moeten toch gaan werken om hun gloednieuwe huis af te betalen! Een nieuwbouwhuis is vaak van alle gemakken voorzien en omdat het nieuw gebouwd is, zijn ook alle diensten en producten in je huis nieuw. Nieuwe keuken, nieuw aangelegde tuin, nieuwe leidingen. Dit kan én heel fijn zijn, en heel vervelend. Veel kan door kleine foutjes nog niet helemaal werken, of het is zo nieuw dat je niet begrijpt hoe het nou werkt. Maar het is jouw huis, dus dat mag je helemaal zelf uit gaan zoeken.
Een nieuw huis is een nieuw leven opbouwen. Vergeet niet te recyclen!

 

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Zie deze ook!

Close
Back to top button
Close
Close