Nieuws

Huis renoveren? Als een meester!

Ook meesters moeten hun huis renoveren. Ik heb dit een aantal keren gedaan waardoor ik goed weet hoe je je huis kan renoveren als een baas! Meesters kunnen best handig zijn, maar zijn zeker ook door schade en schande wijs geworden. Vandaar dat ik mijn tips en flops wil delen in een blog, zodat anderen kunnen leren van mijn fouten! Daar ben ik natuurlijk meester Tim voor!

Stappenplan

Wat ik geleerd heb is dat als je je huis gaat renoveren, je het beste kunt werken met een stappenplan. Als je al weet wat je wilt verbouwen is dat natuurlijk mooi. Maar heb je de alternatieven afgewogen en wil je partner hetzelfde? Er zijn veel oplossingen voor hetzelfde huis te bedenken met ieder zijn specifieke voor- en nadelen. Verder moet je kijken naar de kosten die het met zich meebrengt. Je hebt natuurlijk maar een bepaald budget te besteden, dus moet je van te voren een plan maken, zodat je niet boven die kosten uitstijgt.

Het financieren van een huis is tegenwoordig al lastig, laat staan het financieren van een verbouwing. Oriënteer je dus vroeg en breed als je geld moet of wilt lenen voor de verbouwing. Bepaal van tevoren of dat de verbouwing echt nodig is, of dat het leuk zou zijn maar niet per se hoeft. Vraag jezelf af of het handig is om het direct te doen zodat het later geen extra kosten met zich mee brengt ( en of je het na een nachtje slapen en nadenken over de kosten, evt. vergunningsaanvragen etc. nog steeds wilt ? )

Met wie ga jij je huis renoveren?

Wie heb je nodig bij je verbouwing? Ik hoop niet dat je dacht dat je het wel in je eentje zou kunnen. Want dit is natuurlijk niet het geval! De klusjesman, je vriend of vriendin, de aannemer, alleen jezelf…de vraag is hoeveel en welke personen je allemaal nodig hebt voor het plaatsen van nieuwe kozijnen, het vervangen van het dak, het stuken van de binnenmuren en het plaatsen van de nieuwe keuken. Of doe je alleen een keukenrenovatie en zoek je 1 handig mannetje? Welke van jouw vrienden hebben de juiste skills om je te helpen?

Alles regelen

Als laatste moet je nog van alles regelen. Denk aan vergunningen en bouwplannen. Je renovatie begint dus ook hier met een vooropgezet plan. Elke stap in dat stappenplan is onderverdeeld in meerdere deelstappen. Zo weet je precies wat je moet doen in de voorbereiding van je verbouwing. Dat werkt lekker simpel en snel. Als het goed is heb je nu alle informatie die je nodig hebt om je huis te renoveren als een meester!

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close