Nieuws

Op zoek naar een nieuwe fiets

Een tijdje geleden, toen alle cafés en restaurants nog wel open waren, ben ik op de fiets naar het plaatselijke dorpscafé gegaan. Het was een gezellige avond, maar toen ik naar buiten liep zag ik mijn fiets nergens meer staan. Ondanks dat ik hem op slot had gezet, is hij door iemand anders meegenomen. Het is iets dat vrijwel iedereen wel een keer is overkomen. Het is ontzettend vervelend als je fiets gestolen is. Vooral als je wat betreft vervoer afhankelijk bent van je fiets. Dan is het belangrijk dat je snel op zoek gaat naar een nieuwe fiets zodat je weer over vervoer beschikt. Toch blijft het zonde om dan weer geld kwijt te zijn aan een nieuwe fiets, omdat de kans altijd blijft bestaan dat ook je nieuwe fiets gestolen kunt worden. Nieuwe fietsen zijn immers meer interessant voor fietsendieven, want deze leveren natuurlijk meer geld op. Gelukkig was er een andere mogelijkheid waarvoor ik gekozen heb.

Ik koos voor een andere optie

Toen ik op zoek ging naar een nieuwe fiets, wilde ik niet te veel geld kwijt zijn. Mijn vorige fiets had ik ook nog niet zo heel lang voordat deze gestolen werd. Daarom zou ik het extra zonde vinden om gelijk weer veel geld kwijt te zijn aan een nieuwe fiets. Ook kon ik het mij even niet permitteren om een nieuwe fiets te kopen. Daarom ging ik op zoek naar tweedehands fietsen in Rotterdam en keek ik wat daar het aanbod van was. Tot mijn verbazing zag ik ontzettend veel mooie fietsen die in een goede staat verkeerden. Deze fietsen zijn volledig gerepareerd en hebben geen mankementen. Daarnaast pasten deze fietsen veel beter bij mijn budget, want ik was er niet veel geld aan kwijt en zo kon ik nog wat extra besparen. Bovendien merk ik geen verschil tijdens het fietsen dat het een tweedehands fiets is.

Onbewust aan het recyclen

Naast dat een tweedehands fiets beter voor je portemonnee is, zijn ze ook beter voor het milieu. Deze fietsen zijn refurbished en dat houdt in dat ze worden hergebruikt. Daardoor belanden er minder fietsen op de vuilnisbelt en hoeven er minder fietsen geproduceerd te worden. Dus door voor een tweedehands fiets te kiezen, draag je eigenlijk ook een steentje bij aan een beter milieu. Daar stond ik eerst nog niet bij stil, maar dat is nog een extra voordeel van mijn nieuwe fiets.

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close