Nieuws

Meester Tim tipt: boek een rondreis Bali

Een van de meest beroemde eilanden van Indonesië is wel Bali. Bali is ook direct een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Zelf ben ik een keer naar Bali geweest, en ik kan echt iedereen aanraden om deze prachtige bestemming te bezoeken! In deze blog zal ik meer vertellen over mijn rondreis Bali en de geschiedenis van het eiland. Misschien raak je wel overtuigd en boek je je eigen rondreis Bali!

De geschiedenis van Bali

Bali is een Indonesisch eiland ten oosten van Java en ten westen van Lombok. Het eiland heeft 3.2 miljoen inwoners, waarvan 90% balinezen zijn. In de tijd van de VOC had Nederland wat interesse in het eiland, vooral voor het ruilen en handelen van specerijen en andere goederen. Pas in de 19e eeuw verstevigde Nederland zijn grip op Nederlands-Indië, en daarmee ook op Bali. Dit zorgde voor een stroom van toerisme naar Bali in de decennia daarop. Na de 2e wereldoorlog heeft Nederland Bali pas onafhankelijk verklaart, en toenmalig president Soekarno schroefde het toerisme nog meer op. Een groot deel van de inkomsten komt dus ook van toerisme. Maar als toerist zelf heb ik daar geen moeite mee, zo’n prachtige plek hoort gewoon bezocht te worden! De toeristische insteek die het eiland heeft maakt het eiland ook direct tot een vakantiebestemming waar het aan luxe en voorzieningen niet ontbreekt!

Ontdek de prachtige natuur tijdens een rondreis Bali

Het eiland is gevormd door vulkaan krachten, en nog steeds zijn er actieve vulkanen op Bali. Deze zijn direct ook echt een aanrader om te bezoeken. Een vulkaanlandschap is zeer futuristisch en echt prachtig om een keer te zien van dichtbij. Ook erg kenmerkend voor een rondreis Bali zijn de prachtige rijstvelden die je moet bezoeken. Deze hebben de typische terrassen-vorm, en geven een erg authentiek gevoel aan de omgeving. Er zijn natuurlijk uitgestrekte delen met tropische bossen, en een tocht met gids door het tropische bos is dan ook echt een must-see. Daarnaast heeft Bali nog genoeg tempels en prachtige stranden die echt een bezoekje verdienen.

Ontdek alle eilanden in de omgeving van Bali

Heel vroeger waren Java en Bali met elkaar verbonden, en daardoor is de natuur en de oude cultuur daar min of meer hetzelfde. Om je rondreis Bali optimaal te benutten zou ik daarom aanraden om, als je van plan was een ander eiland erbij te bezoeken, dan bijvoorbeeld naar Lombok te gaan. Tussen deze eilanden loopt de Wallacelijn, waardoor de flora en fauna totaal anders is! Lombok is daardoor ook echt een bezoekje waard, als je er toch al in de buurt bent! Een ding is zeker, van je rondreis Vietnam ga je zeker geen spijt krijgen.

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Zie deze ook!

Close
Back to top button
Close
Close