Blog

Infrarood verwarming is de toekomst

Hierbij een nieuwe tip van meester Tim over een onderwerp dat je steeds vaker hoort: schaf infrarood verwarming aan! Deze techniek bestaat al een tijdje maar wordt steeds verder doorontwikkeld. Ikzelf ben sinds een aantal maanden helemaal gek van infrarood verwarming en ik zal je hieronder vertellen waarom. Wel kan ik vast verklappen dat er ontzettend veel voordelen zijn waarom ook jij een serieus moet nadenken om deze techniek in huis te halen! Natuurlijk mag je die keuze zelf maken, maar het kan geen kwaad eens serieus over dit onderwerp na te denken.

Infrarood verwarming wordt steeds belangrijker

Nu wij in Nederland steeds meer een probleem maken van gas en er in de toekomst zelfs helemaal vanaf willen stappen worden andere technieken steeds interessanter. Infrarood verwarming is daarom erg populair en ik snap wel waarom. De aanschafprijs van de panelen is relatief laag en ook de verbruikskosten vallen erg mee. Daarbij kun je zelf kiezen wat voor model of paneel je mooi vindt en dat draagt bij aan een zeer tevreden gevoel. De infraroodstraling die afkomt van de panelen wordt vergeleken met die van de zon en dit is zeer prettig. Daarbij is het mogelijk verschillende vormen van infrarood verwarming toe te passen in verschillende ruimtes in jouw huis of kantoor. Denk hierbij aan een spiegel met infrarood in de badkamer, of juist een schilderij voor in de woonkamer. Er zijn dus verschillende mogelijkheden en jij kunt zelf helemaal bepalen hoe je dit inricht!

Infrarood verwarming als hoofdverwarming?

Natuurlijk is er een aantal verschillende punten waarmee je rekening moet houden bij de aanschaf van infrarood verwarming. Zo moet je voor jezelf nagaan of je deze techniek als hoofdverwarming in huis wilt halen, of dat je ervoor kiest om alleen een paneel op te hangen in ruimtes waar je het meeste tijd doorbrengt. Zelf heb ik eerst alleen infrarood verwarming laten installeren in mijn woonkamer, pas later in de slaapkamer en badkamer. Op deze manier kun je voor jezelf nagaan of je de techniek interessant vindt. Neem deze tip goed mee bij de keuze voor een bepaald model en voor de keuze in welke ruimte je deze techniek gaat toepassen. Echter weet ik zeker dat je ervan zult gaan houden. Daarbij is dit echt een techniek voor de toekomst en ik verwacht dat binnen een aantal jaren meer dan de helft van Nederland van deze techniek gebruik gaat maken. Ik ben in ieder geval ontzettend enthousiast over deze techniek en ik hoop dat jij net zo tevreden gaat worden als dat ik dat ben!

Show More

Tim

Related Articles

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close