Maatschappij

De bitcoin is het begin van de cryporevolutie 

Waarschijnlijk weet je wel wat bitcoin is, maar voor de zekerheid leggen we het nog even uit. Bitcoin is een decentrale vorm van digitaal geld. Die decentrale vorm van digitaal geld bestond nog niet. Daarom is de bitcoin het begin van de cryptorevolutie. Op 3 januari 2009 ging het bitcoin-netwerk live. Toen werd het voor het eerst in de geschiedenis mogelijk om een digitale waarde over te dragen zonder tussenpersonen te gebruiken. Deze revolutionaire uitvinding staat er na meer dan twaalf jaar beter voor dan ooit. Om te ontsnappen aan de inflatie van de Amerikaanse dollar worden er door grote bedrijven miljarden geïnvesteerd in de bitcoin. Grote zakenbanken uit de traditionele financiële wereld haasten zich om de bitcoin aan hun grote klanten te kunnen aanbieden. De overheid wordt ook steeds positiever over het digitale geld. De bitcoin, die gezien wordt als de toekomst van ons geld, wordt  inmiddels door heel de wereld omarmd. In de digitale wereld  kan digitale objecten in principe eindeloos worden gekopieerd. Het probleem dat alles in de digitale wereld met één druk op de knop is te kopiëren moet worden opgelost. Dit probleem wordt op dit moment opgelost door een centrale autoriteit alle transacties te laten verwerken en controleren. Die oplossing heeft als nadeel dat je erop moet vertrouwen dat de centrale autoriteit geen misbruik maakt van alle macht die de centrale autoriteit in dit systeem heeft. Door de bitcoin wordt dit nadeel uit het systeem gehaald, want bij dit digitale geldsysteem worden de transacties verwerkt op basis van speltheorie en wiskunde. Er vindt dus een scheiding plaats van geld en mens. Zo ontstaat er in de wereld een eerlijke en neutrale vorm van geld.

De koers van bitcoin

Overweeg je om bitcoins te kopen? Dan moet je uiteraard letten op de bitcoin koers. In het verleden werden er enorme koerswinsten. De sterk gestegen bitcoin koers in het verleden biedt uiteraard geen garantie voor de tioekomst. Beleg je in bitcoins? Dan moet je er rekening mee houden dat de bitcoin koers dagelijks als een raket heen en weer schiet. Kopers van dit digitale geld moeten dus over stalen zenuwen beschikken. De koerswinsten kunnen groot zijn. Beleggers in bitcoins kunnen echter ook grote risico lopen. Daarom wordt aangeraden om alleen met geld dat je kan missen te investeren in dit digitale geld. Er verschijnen op de cryptomarkt ook andere digitale munten. Wellicht is de bitcoin over tien jaar niet meer de grootste in de markt. Beleggers in deze munt wordt daarom aangeraden om goed op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op de cryptomarkt.

Op de hoogte blijven van het bitcoin nieuws

Beleggers moeten dus op de hoogte blijven van het bitcoin nieuws. Die beleggers kunnen een website raadplegen met het laatste bitcoin nieuws. Zo komen ze bijvoorbeeld te weten dat de bitcoin koers de bodem lijkt te hebben bereikt. Waarschijnlijk is er in april 2021 een koersexplosie. Overigens is de informatie op deze website niet bedoeld als beleggingsadvies, maar als vermaak.. Beleggers kunnen de informatie op deze website wel gebruiken om een eigen mening te vormen.

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close