Nieuws

Voordelig een nieuwe bril kopen doe je zo!

Het einde van het jaar nadert alweer bijna en dat betekent dat veel brildragers nog even een nieuwe bril laten aanmeten als ze dat dit jaar nog niet hebben gedaan. Ze hebben er tenslotte één keer per jaar recht op als dit in de voorwaarden van de verzekering staat. Toch is het laten aanmeten van een nieuwe bril toch best een duur geintje, ook als je verzekerd bent. Je betaalt tenslotte gewoon je eigen bijdrage. In dit blog daarom een aantal tips om een stuk voordeliger je nieuwe bril te scoren.

Koop je bril online

De laatste jaren is de online verkoop flink toegenomen. Zeker nu door het Coronavirus zien winkels hun online verkoop flink stijgen. Ook niet zo gek als je bedenkt dat online veel producten een stuk goedkoper zijn. Dit geldt dus ook voor brillen. Je brillen online kopen kan zomaar een paar tientjes schelen en dat is toch weer mooi meegenomen. Daarnaast betaal je ook niet voor de manuren. Bij een opticien helpt iemand je uiteraard met het uitkiezen van een bril en geeft je eventueel wat waardevolle tips en informatie. Voor deze hulp betaal je uiteraard wel. Let wel op dat je online geen meting van de ogen kan laten doen. Weet je niet welke sterkte je hebt of welke bril bij jouw past? Dan raden we je zeker aan om je bril wel te kopen bij een specialist. Op het moment dat je een verkeerde bril koopt heb je hier namelijk helemaal niks aan en ben je uiteindelijk alleen maar duurder uit.

Houdt aanbiedingen in de gaten

Winkels hebben regelmatig aanbiedingen, vooral voor en tijdens feestdagen en andere speciale gelegenheden zoals Black Friday. Kijk van te voren eens wanneer deze dagen vallen en houdt rond die tijd de opticiens in de gaten. In sommige gevallen krijg je een tweede bril zoals een zonnebril of een multifocale bril er gratis bij. En dat scheelt ook weer in de portemonnee. Ook als je met twee of meer personen gaan kan dat soms aanzienlijk in prijs schelen.

Kies voor kwaliteit

Een fout die veel mensen maken bij voordelig brillen kopen is dat ze kiezen voor kwantiteit boven kwaliteit. Een bril van onvoldoende kwaliteit zal aanzienlijk minder lang meegaan waardoor je uiteindelijk vaker een bril zal moeten kopen. Ook zitten deze brillen vaak een stuk minder prettig of zijn de glazen uiteindelijk niet zoals je had gehoopt. Ook brillen geldt dat goedkoop echt duurkoop is.

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close