Nieuws

4 PK Buitenboordmotor

Een buitenboordmotor is een motor die je bijvoorbeeld achter een rubber-, speed-, of zeilboot kunt hangen. Buitenboordmotoren zijn er van klein tot groot, met weinig tot veel PK’s. Zo heb je kleine elektromotoren, maar ook benzinemotoren van 250 PK!
Een gangbare motor voor achter een rubberboot of zeilbootje is een 4 PK Buitenboordmotor. Het is een bekende motor onder de watersporters. Een 4 PK heeft een praktisch vermogen voor allerlei doeleinden. Hij wordt dan ook veel gebruikt voor bijbootjes. Je kunt de kinderen volgen als ze leren zeilen of naar het naastgelegen dorp varen voor boodschappen! Ook voor een Valk zeilboot is een 4 PK Buitenboordmotor een goede keuze.

Gebruik 4 PK Buitenboordmotor

Een 4 PK Buitenboordmotor is licht en gemakkelijk te bedienen. Hij is eenvoudig te starten met de trekhendel aan de bovenkant. Met de gashendel op de helmstok kun je gemakkelijk gas geven en minderen terwijl je stuurt. De meeste 4 PK Buitenboordmotoren hebben aan de zijkant een hendel. Met deze hendel kun je de motor in verschillende standen zetten. Vaak is dit ‘vooruit’ ‘neutraal’ en ‘achteruit’. Zo hoef je de motor niet achterstevoren te draaien als je achteruit wilt. Een buitenboordmotor is voorzien van meerdere trimstanden, zo kun je hem bijvoorbeeld afstellen voor ondiep water. Ook kun je de motor omhoog klikken zodat deze vrij is van de grond als de boot op de kant ligt. De motor is goed te bevestigen op de boot of een bok. Je kunt hem er zo achter hangen en vastdraaien, that’s it!

Veiligheid 4 PK Buitenboordmotor

Het is natuurlijk erg belangrijk dat je veilig kunt varen. Gelukkig zijn ze dat bij deze motoren niet vergeten! Om veilig te varen is de motor voorzien van een dodemanskoord met noodstop. Dit is een blokkering waardoor de buitenboordmotor alleen in de neutrale versnelling kan starten. Tijdens het varen draag je dit koord om je pols. Stel dat je overboord zou vallen, dan gaat het koord los van de motor waardoor deze afslaat. Zo kan jouw boot niet doorvaren zonder dat jij erin zit.

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close