Nieuws

Tips voor de tussenuren

Misschien werk je al of misschien zit je nog op school. Hoe het ook zij, iedereen heeft weleens te kampen met wachttijd. Zelf heb ik daar regelmatig ook last van. Of je nu student bent of leraar, als je je  in een schools milieu bevindt dan krijg je nu eenmaal vroeg of laat te maken met dingen als tussenuren, les uitval en studiedagen. In deze blog geef ik je mijn tips om die uren door te komen zonder de klok alleen maar weg te moeten kijken (wat ook niet erg is). Natuurlijk zijn deze tips ook prima toepasbaar op andere momenten waar je moet wachten, niet alleen op school.

Leer iets nieuws

Als je één of meerdere uren moet wachten, kan het weleens leuk zijn om iets nieuws te leren. Muziek is een grote passie van mij maar ik ben er niet heel vaardig in. Tegenwoordig schrijf ik in mijn vrije tijd liedjes en als ik moet wachten, check ik altijd of er ergens een piano beschikbaar is. In onze school is die er maar er zijn ook vaak piano’s op het station als je het niet erg vindt om in openbare ruimtes te oefenen met pingelen. Als je gitaar speelt, is het handig om ’s ochtends te checken of je tussenuren hebt. In dat geval kan je je gitaar meenemen. Online zijn veel gitaarakkoorden te vinden en zo leer je in je vrije uurtje zo een nieuw liedje.

Doe het werk

Doe je huiswerk! Deze tip heeft iedereen vast al eens bedacht maar het is zo’n goede. Door je huiswerk of andere taken die je moet doen, alvast, in deze tussenuren te doen, heb je thuis meer vrije tijd. Vaak voelen we een zekere weerstand tegen deze opdrachten maar op door door te zetten, voelt het alsof jouw opdrachten ‘ineens’ gebeurd zijn. Zeker als je een lange dag hebt, dan wil je thuis niet meer aan het werk en dat hoeft dan ook niet meer!

Naar huis

Sommige mensen hebben het geluk dat ze dichtbij hun ‘wachtplek’ wonen. Goed, het is dan niet echt wachten meer maar als de tijd tussen je lessen of afspraken lang genoeg is, kan je naar huis gaan. Thuis kan je natuurlijk van alles doen maar houd er wel rekening mee dat je nog aanwezig moet zijn bij die les of afspraak. Het is als je naar huis gaat vaak verleidelijk om thuis te blijven. Houd ook rekening met reistijd of openbaar vervoer van en naar huis.

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Zie deze ook!

Close
Back to top button
Close
Close