Lifestyle

Wat houdt de Oeteldonk stijl precies in?

Als jij een rasechte Bosschenaar bent, oftewel iemand die uit Oeteldonk komt, dan weet je precies wat de Oeteldonkstijl inhoudt. Het betreft kleding die specifiek gemaakt is voor mensen die gedurende het carnavalsfeest willen laten zien dat ze uit Den Bosch (oftewel Oeteldonk) komen. De naam van deze stad tijdens carnaval is bij vrijwel iedereen bekend, maar wat de oeteldonkstijl precies is niet. Er is namelijk speciale kleding die je kunt dragen om te laten zien dat je Oeteldonk een warm hart toedraagt of dat je daar vandaan komt. Deze kleding is gemaakt van stoffen in het geel, wit en rood, en meestal gestreept.

Waarom zou je je kleden in Oeteldonkstijl?

Als je zelf uit Den Bosch komt is het super leuk om je in deze typische kleuren te hullen, of je nu in Oeteldonk zelf aan het feesten bent of daarbuiten. Houd je van een feestje in eigen stad? Dan laat je met deze kleding zien dat je er helemaal bij hoort en in je eigen stad bent. Ben je juist ergens anders aan het feesten? Door speciale Oeteldonk emblemen te dragen laat je mensen zien dat je uit Den Bosch komt. Vrijwel elke carnavalsvierder die een beetje verstand heeft van het feest herkent de kleuren van specifieke steden. In het geval van Oeteldonk is dat dus wit met rood en geel, en als je dat draagt (zelfs als je in een andere stad bent) weten veel mensen direct waar je vandaan komt. Het is een leuke manier om een gesprek te beginnen, en zelfs om mensen te vinden die tevens uit Den Bosch komen.

Oeteldonk emblemen of een complete outfit?

Twijfel je een beetje of je enkel wat Oeteldonk emblemen of een T-shirtje wilt of juist een hele outfit? Bedenk je dan wat het doel is van de kleding die je draagt tijdens het carnavallen. Wil je graag opvallen met een hele originele look? Dan is het beter om te kiezen voor een origineel kostuum waar je enkel wat Oeteldonk emblemen op strijkt. Zo laat je toch zien waar je vandaan komt, maar is de rest van de outfit super origineel. Vind je het juist super leuk dat iedereen weet dat je uit Den Bosch komt? Dan kun je juist beter een gehele outfit in deze kleuren aanschaffen. Zo ziet iedereen het direct, en daar komen vaak de leukste gesprekken uit voort.

Op zoek naar leuke Carnavals muziek voor de kinderen? Kijk dan even hier: Carnaval muziek voor kinderen

Zie meer

Tim

Mijn naam is Tim. Op dit blog geef ik graag een kijkje in mijn dagelijks leven. Zo schrijf ik graag over mijn beroep als leraar, maar ook over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ik houd ervan om mensen iets aan te leren en een boodschap mee te geven. Ik hoop dat mijn doel dus ook gaat lukken met dit blog! Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close