ITIL training

ITIL training: blijf je ontwikkelen in je vakgebied

Natuurlijk ben ik helemaal voor scholing. Ik geloof er echt in dat je als mens nooit te oud bent om te leren. Je kunt nog zo bekwaam zijn in je vakgebied, er is altijd iets wat je kan verbeteren of aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen. Scholing is vaak ook gewoon leuk. Vooral als je jezelf schoolt op een manier die bij je past. Ieder mens leert tenslotte anders. Ook als ICT specialist is het belangrijk dat je de nieuwste ontwikkelingen en processen bijhoudt. Daarvoor volg je natuurlijk een ITIL training. Want zo ben je weer precies op de hoogte van alle belangrijke ontwikkelingen.

Leer op je eigen manier

Maar voor je een ITIL training gaat volgen is het wel belangrijk dat je van jezelf weet hoe je het beste leert. Leren in een klaslokaal is voor heel veel mensen zinnig, maar voor anderen weer niet. Sommige mensen vinden het heerlijk om in boeken te duiken en uren over de stof te lezen en te praten zonder er nog al te veel mee te doen. Er zijn ook mensen die liever zelfstandiger leren bijvoorbeeld door een online training te doen waarin veel praktische voorbeelden zijn verwerkt. Ook zij zijn vaak vrij theoretisch ingesteld. Anderen kijken bij bijvoorbeeld ervaren collega’s mee hoe zij het doen in de praktijk. Zij leren door voorbeelden te zien. En dan heb je nog een groep die er gewoon inspringt. Op hen slaat het gezegde: al doende leert men. Zij slaan liever helemaal geen boek open, ze beginnen gewoon en als ze een probleem tegenkomen dan zien ze dat dan wel weer. Kortom, iedereen heeft een eigen leerstijl. Bedenk goed dat als je het gevoel hebt iets niet te kunnen leren, dat echt niet aan jou hoeft te liggen. Het kan ook zijn dat de lesstof wordt aangeboden op een manier die niet bij jou aansluit.

ITIL training: leer belangrijke informatie

Een ITIL training is voor het vakgebied van ICT-er erg belangrijk. Hier leer je over de belangrijkste processen die essentieel zijn voor jou om klanten goed en gedegen te kunnen helpen. Het zonder meer toepassen van al die processen wordt niet aangeraden. Zeker niet omdat de ICT wereld constant in beweging is en processen dus ook steeds veranderen. Een ITIL training biedt je structuur en houvast. Je scherpt je kennis aan en je leert nieuwe dingen. Jouw klanten zullen het resultaat direct merken. Dus welke leerstijl je ook hebt: zoek een ITIL training op die bij je past en leer!


Dé schooltassen voor 2019

Sandqvist tassen

Als je een liefhebber bent van Scandinavisch design, dan mag een tas van Sandqvist zeker niet ontbreken in je collectie. Dit geweldige tassen merk heeft op geraffineerde wijze comfort weten te combineren met stijl. Dat komt tot uiting in de mooie tassen collectie van Sandqvist. Hoewel eenvoud overheerst in het design, zijn deze tassen een behoorlijk blijk van stijl en elegantie. In de meeste gevallen zijn de tassen gemaakt van materialen met natuurlijke vezels. Sandqvist tassen zijn zelfs gemaakt van gerecycled materiaal wat ze direct een duurzame uitstraling geeft. Met een tas van dit merk draag je dus ook nog eens bij aan een beter milieu. De tassen collectie van Sandqvist is zeer uiteenlopend. Zo kun je kiezen voor een prachtige rugzak, maar dit merk heeft tevens trendy weekendtassen en heuptassen. Je vindt dus altijd een tas van Sandqvist die bij je past.

Sandqvist rugzak

De meest gewilde items van dit designerlabel zijn toch wel de rugzakken. Deze zijn allemaal voorzien van een fantastisch design en daarmee prachtig om te zien. Door de hoge mate van afwerking stralen ze klasse en stijl uit. Daarnaast is een Sandqvist rugzak altijd voorzien van exclusieve en praktische details. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze aangenaam en comfortabel in gebruik zijn, maar geven ze ook nog eens een unieke uitstraling. De buitenzijde is vaak afgewerkt met leren riempjes en handige ritsvakken. Vooral handig dus om de spullen in op te bergen die je vaak nodig hebt, Hierbij kun je denken aan je telefoon of je paspoort. Ook de binnenzijde van een Sandqvist rugzak biedt opvallend veel ruimte. Je hebt dus meer dan genoeg ruimte om je laptop of andere persoonlijke bezittingen in mee te nemen. Door de brede schouderriemen liggen ze comfortabel op je rug.

Leren weekendtas van Sandqvist

Een absolute must have om te reizen in stijl is de weekendtas van Sandqvist. Ze zijn gemaakt van de beste leersoorten en stralen dat ook uit. Door de prachtige vorm bieden ze veel ruimte aan de binnenzijde. Ook hier vind je diverse afsluitbare vakken waarin je jouw persoonlijke bezittingen veilig met je mee kunt nemen. Een leren weekendtas van Sandqvist heeft een praktisch handvat en een stevige schouderriem. Daarnaast zijn ze tot in perfectie afgewerkt en bieden ze veel comfort. Met een tas van Sandqvist laat je zien dat je duurzaamheid belangrijk vindt, maar daarvoor niet wilt inleveren op een stijlvolle look. De tassen zijn dan ook perfect te combineren met iedere outfit, en zorgen altijd voor een stijlvolle en elegante uitstraling.


displayport

Je presentatie op het grote scherm

Er zijn vaak situaties waarin het wenselijk is om twee apparaten met elkaar te communiceren. We zitten dan misschien de hele dag op onze telefoon, maar soms wil je iets groter laten zien. Als je thuiskomt van vakantie en je familie je foto’s wil laten zien, als je een foto of filmpje hebt gemaakt waar je trots op bent voor een schoolproject, of als je gewoon een film wil kijken maar deze alleen op je laptop gedownload hebt staan. Maar het is past echt lastig als je voor de klas staat zonder presentatie! Apparaten zoals de Apple TV en Chromecast maken dit thuis makkelijker, maar dit werkt vaak alleen als beide apparaten dezelfde software gebruiken. Een groot nadeel van de concurrentie tussen bijvoorbeeld Apple en Google of Android, maar er zijn gelukkig manieren om hier omheen te kunnen.

Bluetooth

Onafhankelijk van welk merk je apparaat van is of de software die erop staat en of die direct streamen of Airplay toestaat, is er één functie die vrijwel ieder apparaat tegenwoordig heeft: bluetooth. Dit kan een handige manier zijn om problemen met communicatie te omzeilen. In plaats van te streamen wat je op een apparaat doet of afspeelt, kun je via bluetooth soms een bestand versturen, om deze dan vervolgens op het andere apparaat af te kunnen spelen of te laten zien.

HDMI-kabel of displayport

Dan is er nog de meer ouderwetse, maar vaak meest succesvolle manier van beeld en geluid  overbrengen naar een ander apparaat: de hdmi-kabel. Door simpelweg een kabel aan te sluiten tussen beide apparaten, en hdmi te selecteren op bijvoorbeeld de tv, kun je het beeld van een scherm op een ander scherm overbrengen. Niet echt streamen op de manier die je wil, en het is soms lastig om het geluid ook goed mee te krijgen, maar het is vaak de meest effectieve manier, met name als je bijvoorbeeld een MacBook en een Chromecast hebt, of juist een Windows computer en een Apple TV.

HDMI en displayport zijn allebei aansluitingen die hiervoor worden gebruikt. HDMI aansluitingen kunnen soms ook gebruikt worden voor internetverbinding. Voordeel van een displayport is weer dat je er meerdere schermen mee aan kunt sluiten aan een computer, en dat deze altijd is voorzien van een mechanisme om de kabel vast te klemmen in de aansluiting van het apparaat. Dit voorkomt dat je deze er makkelijk uittrekt, en als je zeker weet dat de aansluiting goed zit is de connectie vaak ook een stuk beter. Als je dus een presentatie gaat geven en je hebt de slides alleen op je laptop, is het misschien handig om zo’n kabel mee te nemen zodat je zeker weet dat je daar niet zonder powerpoint staat!


usb stick

Elke meester heeft een USB stick nodig

Tot aan je 20e zitten toch wel de meeste kinderen en volwassenen op school. Dat zijn jaarlijkse miljoenen mensen die de weg naar school zoeken en daar onderwijs krijgen van een juf of meester. Het is de laatste tijd al vaak in het nieuws geweest, maar die meesters en juffen hebben het er druk zat mee. Veel leerlingen betekent veel registratie van gegevens. Vroeger ging dat allemaal heel eenvoudig, maar tegenwoordig wordt er overal wat aan verbonden. Het ene kind heeft een formulier nodig voor iets wat hij of zij heeft en het andere kind heeft weer hulp daarbij nodig. Ik, meester Tim kan niet meer zonder een goede USB stick met de nodige informatie. Graag vertel ik je in mijn blog meer over.

Het nut van een USB stick

Doordat je alle gegevens van leerlingen opslaat op een apparaatje dat je overal mee naartoe kunt nemen zal het nooit voorkomen dat je bepaalde gegevens van leerlingen mist. Als meester zit je namelijk niet alleen in de klas. Vergaderingen, bezoeken, presentaties, workshops, noem het allemaal maar op. Soms kan het erg van pas komen dat je bepaalde cijfers of bepaalde informatie altijd in je tas hebt zitten. Het grote voordeel mag daarom ook bij iedereen bekend zijn, je plugt de stick in je laptop en je beschikt over alle informatie die je nodig hebt. Ben je als meester op bezoek bij ouders? Je staat in ieder geval nooit meer met de mond vol tanden dat je essentiële gegevens niet bij je hebt. Juist meesters en juffen hebben erg veel aan hun hoofd. Alles onthouden van een gehele klas is niet handig. Daarom is een USB stick erg waardevol.

Het organiseren en gebruiken van je USB stick

Een USB stick is verkrijgbaar in verschillende groottes en van verschillende merken. Je hebt zelfs hele leuke en grappige USB sticks beschikbaar. Toch moet je bij het gebruik goed nadenken over je organisatie. Een flashdrive is namelijk niets meer dan een lege map waar je al je dingen in kan plaatsen. Het is dus erg belangrijk om je informatie te groeperen. Zo kan je bijvoorbeeld een map maken per klas, een map per module en een map voor speciale problemen. Op deze manier organiseer je alles op je USB stick. Vroeger hadden we een tas vol papieren, nu hebben we een klein apparaatje in de broekzak. Raak ‘m niet kwijt!


examentraining

Examentraining: Als zelfs de meester het niet meer weet

Als meester zijnde weet je veel, heel veel. Maar soms is dat niet genoeg. Soms kan je niet alle kinderen helpen, omdat je je niet goed kunt aansluiten bij dat kind. Soms heeft het kind gewoon ontzettend veel moeite met een bepaald vak. Of  komt het omdat het gewoon niet goed klikt en het kind niet open staat voor jouw kennis. Als je je kind dan toch wil laten slagen voor zijn examens, kan je het beste examentraining nemen. Zo haalt je kind toch zijn diploma, vaak nog met betere resultaten dan de rest! Want een examentraining betekent veel oefenen en oefening baart kunst!

Waarom examentraining?

Als je kind met een bepaald vaak niet goed mee kan komen is een examentraining een goede oplossing om toch het eindexamen te halen. Je wordt even compleet klaargestoomd voor een vak waar je je hele schoolcarrière al mee worstelt. Door de grote blootstelling en deskundige hulp kan het zijn dat er opeens een lichtje gaat branden. En dit doet het zelfvertrouwen van een kind ontzettend goed! Voor de onzekere kinderen biedt een examentraining daarom ook een stuk zekerheid. De wetenschap dat je er alles aan hebt gedaan wat je kon, zorgt ervoor dat je met een gerust hart je examens ingaat.  Minder zenuwen dragen bij aan een beter resultaat, dus een examentraining volgen om die reden is zeker de moeite waard om te overwegen.

Voorbereiding

Als je kind nog niet het gevoel heeft dat hij genoeg heeft gedaan biedt een eindexamentraining de kans om nog even goed te oefenen. Misschien lukt het thuis niet goed om te concentreren en voor te bereiden. Dan is het vaak zo dat het bij een examentraining wel vaak lukt. Zo worden er veel meer oefenuren gemaakt. Voor ouders geeft dit ook de geruststelling dat er nog even flink wordt geoefend en gewerkt. U als ouder zijnde heeft vaak geen idee hoe een kind er voor staat wat betreft de voorbereiding. Hoeveel heeft u kind nou eigenlijk geoefend op de examens? U heeft geen idee, en dat is geen schande, want bijna alle ouders hebben geen idee! Het volgen van een examentraining door uw kind kan hier helderheid en rust in scheppen. Om verschillende redenen kan een examentraining voor uw kind dus een uitkomst bieden. Met name door een goede inzet zal het volgen van examentraining zich vertalen naar resultaat. Een resultaat waar jullie allemaal blij mee zijn!


Vind je rust

Vind snel je rust na een hevige werkweek

Proefwerken nakijken, schreeuwende kinderen, ongehoorzaamheid, het is me wat. Het is hartstikke leuk om meester te zijn, maar af en toe heb ik wel eens behoefte aan een pauze. Ik heb voor mezelf een aantal methodes uitgewerkt die heel goed werken om de rust terug te vinden. Want zo’n werkweek kan zo ontzettend hectisch zijn, en je hebt alleen het weekend om weer op te laden. Zelfs de avonden zijn af en toe bezet omdat er een vergadering is of er moet weer van alles nagekeken worden. Dus wat voor manieren heb ik nou om snel en efficiënt mijn rust te vinden? Ik deel ze met je.

Een boswandeling

Niets brengt de mens zo goed tot rust, als een boswandeling. Het schijnt wat met onze hersenen te doen, lopen in een bos. Als het weer een beetje oké is kun je hier een wekelijkse activiteit van maken. De kleuren, geuren, en aanblikken die je zult krijgen doen je zo goed. Wat ik aan mezelf merk als ik door het bos loop, is dat er eerst nog van alles door mijn hoofd kolkt, maar dat ik na een lange wandeling rustiger wordt. Dan denk ik niet meer aan andere dingen, dan ben ik in het nu. En dat is belangrijk om je rust en je geluk te vinden.

Diertjes aaien

Deze sluit goed aan bij de bovenstaande. Als je in de buurt woont van Amsterdam, is er de geitenboerderij. Deze ligt gunstig gelegen in het Amsterdamse bos. Je kunt dus lekker rondwandelen in het bos, en daarna naar de geitenboerderij gaan. Mijn vrouw en ik gaan er geregeld heen met onze kinderen, en het is zo leuk om ze te zien spelen met de geitjes. En voor onszelf is het ook heerlijk! Geiten zijn leuke nieuwsgierige beestjes die je zo kunt knuffelen. Er is gewoon iets aan het aaien van dieren dat mensen rustiger en gelukkiger maakt. Klinkt het kinderachtig? Probeer het eens zelf!

In bad gaan

Een van mijn favoriete plekken in huis, is de badkamer. Mijn vrouw en ik hebben onze douchecabine vervangen met een bad waar je in kunt douchen, en dus in bad kunt gaan. Want in bad gaan is ontzettend lekker. Zorg voor een natuurlijk bruistablet en luister naar je favoriete muziek vanuit bad. Daarnaast is een rustig ingerichte badkamer ook beter. Zorg voor weinig opsmuk. Je kunt bijvoorbeeld je badkamermeubels heel minimalistisch houden, zoals alleen waskommen en een paar kastjes. Ook planten doen het goed in je badkamer.


huis renoveren

Huis renoveren? Als een meester!

Ook meesters moeten hun huis renoveren. Ik heb dit een aantal keren gedaan waardoor ik goed weet hoe je je huis kan renoveren als een baas! Meesters kunnen best handig zijn, maar zijn zeker ook door schade en schande wijs geworden. Vandaar dat ik mijn tips en flops wil delen in een blog, zodat anderen kunnen leren van mijn fouten! Daar ben ik natuurlijk meester Tim voor!

Stappenplan

Wat ik geleerd heb is dat als je je huis gaat renoveren, je het beste kunt werken met een stappenplan. Als je al weet wat je wilt verbouwen is dat natuurlijk mooi. Maar heb je de alternatieven afgewogen en wil je partner hetzelfde? Er zijn veel oplossingen voor hetzelfde huis te bedenken met ieder zijn specifieke voor- en nadelen. Verder moet je kijken naar de kosten die het met zich meebrengt. Je hebt natuurlijk maar een bepaald budget te besteden, dus moet je van te voren een plan maken, zodat je niet boven die kosten uitstijgt.

Het financieren van een huis is tegenwoordig al lastig, laat staan het financieren van een verbouwing. Oriënteer je dus vroeg en breed als je geld moet of wilt lenen voor de verbouwing. Bepaal van tevoren of dat de verbouwing echt nodig is, of dat het leuk zou zijn maar niet per se hoeft. Vraag jezelf af of het handig is om het direct te doen zodat het later geen extra kosten met zich mee brengt ( en of je het na een nachtje slapen en nadenken over de kosten, evt. vergunningsaanvragen etc. nog steeds wilt 😉 )

Met wie ga jij je huis renoveren?

Wie heb je nodig bij je verbouwing? Ik hoop niet dat je dacht dat je het wel in je eentje zou kunnen. Want dit is natuurlijk niet het geval! De klusjesman, je vriend of vriendin, de aannemer, alleen jezelf…de vraag is hoeveel en welke personen je allemaal nodig hebt voor het plaatsen van nieuwe kozijnen, het vervangen van het dak, het stuken van de binnenmuren en het plaatsen van de nieuwe keuken. Of doe je alleen een keukenrenovatie en zoek je 1 handig mannetje? Welke van jouw vrienden hebben de juiste skills om je te helpen?

Alles regelen

Als laatste moet je nog van alles regelen. Denk aan vergunningen en bouwplannen. Je renovatie begint dus ook hier met een vooropgezet plan. Elke stap in dat stappenplan is onderverdeeld in meerdere deelstappen. Zo weet je precies wat je moet doen in de voorbereiding van je verbouwing. Dat werkt lekker simpel en snel. Als het goed is heb je nu alle informatie die je nodig hebt om je huis te renoveren als een meester!


KPN internet plaatje

KPN internet voor op school

Ook op scholen wordt tegenwoordig heel actief internet gebruikt. Ook op de lagere school krijgen steeds meer leerlingen les op een laptop om daarop oefeningen te doen en dus ook al te leren hoe ze met een computer moeten omgaan. Het selecteren van de juiste aanbieder met betrekking tot internet zoals KPN internet is daarom belangrijk om te doen. Zeker als je een grootverbruiker bent zoals een school. Maar hoe doe je dat precies? Veel mensen zien er behoorlijk tegenop en schuiven zo’n uitzoekklus gemakkelijk op de lange baan. Zonde want het is de investering in tijd zeker waard en in de praktijk valt de tijdsinvestering best wel mee. Lees daarom snel verder.

Hoe vind ik het meest passende internet abonnement?

Het is natuurlijk verstandig om een aantal aanbieders naast elkaar te leggen om zo de verschillen te weten en erachter te komen wat het meest passende internet voor je is. Er zijn verschillende wegen om deze aanbieders met elkaar te vergelijken. Als je weet welke aanbieders bij jou in de buurt beschikbaar zijn dan kan je op die website de betreffende aanbiedingen bekijken. Als het voor een school is dan betreft dat het zakelijke internet en zal er meestal ook iemand moeten komen om het internet en wifi te installeren. Vaak is het best een groot gebouw wat je moet voorzien van het draadloze internet en zal je een aantal ontvangers moet installeren. Als je niet precies weet welke aanbieders bij jou in de buurt beschikbaar zijn dan is het efficiënt om een vergelijkingssite te raadplegen. Deze staan puur opgesteld om je te helpen een objectieve keuze te maken. Vaak is er informatie te vinden, maar het belangrijkste je ziet de verschillende aanbieders op een rij staan. Het is nog makkelijker als je je postcode kunt invallen want vervolgens zie je alleen de aanbieders bij jou in de buurt staan met hun aanbieding.

Hoe snel moet het internet zijn?

Dit is altijd de meest lastige vraag. De snelheid wordt uitgedrukt in MB’s die je per seconde kunt downloaden. Zeker als je internet voor een school nodig hebt is deze snelheid belangrijk. Het is namelijk zo dat als je meer apparaten online hebt dit impact heeft op de snelheid die je ervaart. Als je lekker snel internet hebt dan kun je dus met meer apparaten online zonder dat je hier hinder van ondervindt. Dit is belangrijk om dus mee te nemen in je beslissing.


overhemden

Overhemden voor stijlvolle meesters

Zoals ik al eerder zei: Ik draag graag kleding waar ik me mooi in voel. Ik geloof daarbij rotsvast in het oude credo: “Kleren maken de man”. Of ik nou naar mijn werk ga, of tijdens mijn vrije tijd, ik draag het allerliefste heren overhemden. Waarom? Omdat ze perfect om mijn lichaam passen en mijn mooie kanten benadrukken. Ze zitten heerlijk en dat straal ik dan ook uit. Ook vind ik dat het mijn meester-look een stuk geloofwaardiger maakt. Zo heb ik gemerkt dat de kinderen beter naar mij luisteren wanneer ik stijlvol gekleed ga.

Overhemden met korte of lange mouwen?

Voor een lange tijd waren overhemden met korte mouwen uit de mode. Ze zouden er sullig uitzien volgens critici. Heel erg jammer vond ik altijd, aangezien ze zo heerlijk zitten op een zomerse dag. Gelukkig kwam ik er al snel achter een manier om ze wel stijlvol te dragen. Zo kon ik heerlijk in de klas zitten met een overhemd met korte mouwen! Hieronder zijn een aantal tips:

  • Zorg voor een slim fit model. Het overhemd moet aangesloten zitten op je lichaam, zonder te knellen als je bukt.
  • Zorg dat de mouwen niet te lang en niet te wijd zijn. Ze vallen dus op je – in meer of mindere mate aanwezige – spierballen. Eventueel kun je de mouw een keer oprollen. Zo zie je er super stoer uit!
  • Een wat stoerdere look krijg je door een denim overhemd te dragen. Het voordeel is dat spijkerstof overal bij past.
  • Wil je een zomerse look? Ga voor een linnen overhemd met korte mouw. Linnen kreukt maar dat mag, het hoort erbij. En een meester mag er natuurlijk wat slordig uit zien wat mij betreft.

Laat zien wie je bent!

Ze zeggen dat het soort overhemd dat je draagt, veel zegt over wie je bent. Ben je een outdoor type? Dan past een geruit overhemd goed bij je. Meestal kiezen dit soort types vanzelf al houthakker overhemden. Ik vind ze in ieder geval heerlijk zitten en er stoer uit zien! De wat voorzichtigere types dragen traditionele ruitpatronen. Dit is ook het oudste soort overhemd. Je zult mij er niet zo vaak in zien lopen. Zo traditioneel ben ik niet 😉 Verder heb je nog denim overhemden en modebewuste overhemden met leuke prints. Denim overhemden zijn voor de wat stoerdere types en modebewuste overhemden – de naam zegt het al- zijn voor de modebewuste mannen. En ik ben 1 van hen! Heerlijk hoe je jezelf kunt uitdrukken met je kleding. Wie ben jij?


vergadertafel

Een goede vergadertafel voor effectief vergaderen

Veel mensen vergeten weleens dat een vergadertafel een belangrijk instrument is om een vergadering effectief te laten verlopen in de juiste sfeer. Is het een langere sessie dan is het logisch dat je ervoor kiest om zittend te vergaderen aan een vergadertafel. Als de vergadering wat korter duurt kan het best wel effectief zijn om staand te vergaderen. Onderzoek wijst uit dat er dan veel meer to the point zaken besproken worden. Verder zijn er natuurlijk nog veel meer factoren bepalend voor de juiste vergadertafel. Denk daarbij aan het aantal mensen en bijvoorbeeld de inhoudelijke zaken die in de vergadering besproken worden. In dit blog vertel ik je graag meer over alle ins en outs.

De soorten vergadertafels

De verschillen zitten uiteraard in het design. De inrichting van je kantoor en je smaak zijn dus heel bepalend voor je keuze. De andere elementen hebben veel meer te maken met de functionaliteit. En in welke vergadervormen je toepast. De meest gebruikte vormen van vergaderen zijn in de U-vorm en de O-vorm. Door deze opstelling toe te passen lok je veel meer interactiviteit uit en levert iedereen zijn bijdrage. Dit is uiteraard graag wat je wil bij het vergaderen. Een opstelling die wat minder interactief is, is de theateropstelling. De stoelen zijn dan opgesteld in meerdere rijen. Logischerwijs wordt dit veel toegepast wanneer er heel veel mensen meevergaderen. Bij vergadertafels is het vanuit praktisch oogpunt handig als de tafels te koppelen zijn. Binnen een bedrijf zie je namelijk veel dat de samenstelling van vergaderingen steeds veranderd en je daardoor ook een andere opstelling nodig hebt. Met koppelbare tafels kan je feitelijk steeds je tafel aanpassen op de vergaderbehoefte die er op dat moment is. Een tafel waar dat niet mogelijk is, is de solitaire vergadertafel. Dit kan een prima oplossing zijn als je deze wil plaatsen in een specifieke vergaderruimte waarin deze tafel goed past.

Flexibele vergadertafels

Er wordt over het algemeen het meest gekozen voor de flexibele tafels. De flexibiliteit kan in verschillende zaken zitten. Vaak dat ze verrijdbaar zijn. Maar ook dat je meerdere tafels op elkaar kunt stapelen of bijvoorbeeld dat je ze op kunt plakken. En zoals eerder besproken de tafels die je aan elkaar kunt koppelen. Er zijn zelfs tafels die in hoogte verstelbaar zijn. Zo kan je ook kiezen om staand de vergaderen. Een manier van vergaderen die steeds populairder is omdat vaak blijkt dat het veel efficiënter is.